Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Paráda. Toto som chcel už dávno vidieť. Ako Superman stretne svoju Nemesis Doomsdaya a spolu rozmlátia celí Metropolis až kým obidvaja nepadnú mŕtvy. Samozrejme že v tom má opäť prsty švihácky lotor Lex Luthor. Pri predstave že toto by niekto natočil ako hraný film mi počas demolácie Metropolisu naháňalo riadne zimomriavky. Samozrejme rozpočet by musel byť enormne veľký. Supermanova krv na tvári Luis Lane, finálny boj s Doomsdayom a umierajúci Superman v náručí Lois, ktorá v ňom spozná Clarka, sú najlepšie momentky filmu ... a to ešte zďaleka nie je všetko ;-). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Megalomanská akční řežba s nebývalou mírou destrukce města Metropolis. Přišlo mi tedy docela úsměvné, jak Superman kvůli záchraně dvou lidí ve vrtulníku klidně srovná se zemí celý mrakodrap (v centru, uprostřed normálního dne), ale stejně všichni aplaudují a nikomu se nic nestane. :-) Grafická stránka a animace působí trošku chudě (ale naprosto dostatečně), postavy jsou dobře napsané, jen ten samotný příběh mne úplně nepřesvědčil, scházeli emoce a větší hloubka rozhodnutí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem jsem byl příjemně překvapen, jak rychle se děj rozjel, resp. jak rychle začal ten doomsday :) Já naivka jsem si dokonce chvíli myslel, že ten souboj bude roztažen na většinu dílu.. No ukončili to klasicky klišoidně a pak začala ta část, která působila opravdu podprůměrně a nudně. Tehdy jsem aspon analyzoval animaci a hlavně velmi pěkně nakreslenou Lois Lane, a naštěstí se tam našlo i pár temných momentů a jeden fajn zvrat, takže se utrpení střídalo s příjemně nadávkovanými šoky a i akčními scénami. Stále jsem ale rozmýšlel spíše o třech hvězdách (i kvůli narozdíl od Lane hnusně udělanému Clarkovi), no pak přišel závěr a totálně epický souboj, kde zase byl rozmlácen celý Metropolis a souboj měl i vzhledem k okolnostem velmi zajimavou auru. Takže nakonec mně to přesvědčilo o čtyřech, o atmosféře šílenosti a děsu ale nemůže být řeč.. Stejně jako o nějakých více promyšlených dialozích (některé jsou opravdu divné - všichni jsou v pořádku? ano jsou - přičemž z centra zůstaly jen rozvaliny - to na mně fakt nezkoušejte). Proto na mně lépe působil i ten Gotham Knight, i když ten byl zase ještě mnohem více nevyrovnaný a taky mohl být zpracován lépe. O něm ale u něho. Rozhodně Superman Doomsday nezklamal, a zápletkou a souboji je nad celovečeráky. Ale stejně to mohlo být ještě lepší.. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Vďaka náloži solídnych akčných scén to síce pomerne rýchlo odsýpa a nudiť som sa nestihol, ale bez vypnutého mozgu v tom moc kvalít nenachádzam. Animácia je otrasne lacná, debilné správanie postáv ma vytáčalo a nezmyslov plný príbeh tiež. Snaha o invenciu formou odbúravania pátosu či prehĺbením psychológie charakterov troskotá v základoch. Čosi ako epizódka seriálu z Cartoon Network, len v dlhšej stopáži. (5/10) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)

Reklama

Reklama