Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Damien Lewis je naprosto skvělý i ostatní osazenstvo se sem tam předvede. V první sérii se i drží dobrý děj, který je dopře pojatý a natočený (vůbec mi nevadily ty dokumentární vsuvky). Ovšem v druhé sérii seriál upadne nekompromisně do průměrného krimi seriálu, který vedou už jen občasné kouksy do Crewsovi skládačky jak to všechno bylo a kdo za tím stál... 1. série 8/10, 2. série 6/10 ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Kdo si prostuduje názory uživatelů ČSFD, ví vše: sám o sobě lehce nadprůměrný seriál s občas kolísající kvalitou, který ovšem výrazně zvedá skvostný freak Damiana Lewise a jeho lehce suchý a lehce sarkastický humor. Takže klasický případ záležitosti "stojím především na jedné osobě, ale stojím si díky tomu docela dobře". Z první řady stojí za zmínku především epizoda 7 (cca od 20. minuty vysloveně bomba), která musí potěšit srdce každého pravověrného nerda :) ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Life těží popularitu hlavně ze sympatických herců. Damina Lewise zbožňuji už od Band of Brothers. V roli vězením a karmou proměněného policajta hraje výborně, originálně, sympaticky. Avšak to v čem seriál ztrácí jsou jednodílné zápletky. Někdy zajímavé, jindy méně, ale to napětí z pokračování zde naprosto chybí. Ano, je zde "případ Crews" proplétající se skrze obě série, ale i ten postupně ztrácí na dramatičnosti. To ovšem nic nemění na tom, že Crews je tak odlišný a jeho myšlení tak originálně praštěný, že nás přilepí k obrazovkám. Do konce mi chybí 4 díly, třeba se příjemně překvapím. 8/10. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez. :-) Tahle kriminálka není vyjímečná svým příběhem a případy, ale zejména postavou detektiva Charlieho Crewse ten je neopakovatelně úžasný v podání jednoho z mých nejoblíbenějších herců - Damiana Lewise. Nadprůměrný scénář ani ne tak po dějové stránce jako spíše po slovní zásobě a charakteristická postava ne které stojí celý seriál (jako třeba u Dr.Housea, ve Žraloku, atd.), u takovýchto seriálu záleží na herci a Damian Lewis prostě hrát opravdu umí a hlavně proto dávám tomuhle seriálu 100%. "I cesta může být cíl, ale dřív nebo později vás tak jako tak vrátí na začátek fronty." ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama