Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Damien Lewis je naprosto skvělý i ostatní osazenstvo se sem tam předvede. V první sérii se i drží dobrý děj, který je dopře pojatý a natočený (vůbec mi nevadily ty dokumentární vsuvky). Ovšem v druhé sérii seriál upadne nekompromisně do průměrného krimi seriálu, který vedou už jen občasné kouksy do Crewsovi skládačky jak to všechno bylo a kdo za tím stál... 1. série 8/10, 2. série 6/10 ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Kvalitný kriminálny seriál, ktorý ťaží hlavne z charizmy Damiana Lewisa. Jeho postava má trochu svojský humor a to celému seriálu dodáva čaro (pripomína mi to House M.D., aj keď v slabšej forme). Dobrá kriminálka so zaujímavými prípadmi a najviac sa mi páči, že páchateľova identita nie je odhalená hneď na začiatku, ale divák môže "pátrať" spolu s hlavnými hrdinami. Jediná nevýhoda je to, že scenár diváka až tak nemotivuje k pozretiu ďalšieho dielu. Príbeh a vyšetrovanie Charlieho sa priebežne posúva vpred a dobre dopĺňa jednotlivé epizódy. Vďaka tomu v seriáli nie sú zbytočnosti na vyplnenie času, ako to býva v iných seriáloch, kde sa len zamotávajú a rozmotávajú vzťahy medzi postavami, prípadne sa vsúvajú opakované komplikácie do cesty za cieľom (Prison Break, How I Met Your Mother,...), ktoré majú za úlohu iba zvýšiť celkový počet epizód. Po dopozeraní oboch sérií zvyšujem hodnotenie z 90 na 95 %, je to jednoducho seriál, ktorému nič podstatné nechýba. Iba mne bude chýbať ten humor a zaujímavé prípady, pretože viac dielov už nevznikne :) 95 % ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Life začíná pěkně ode dna. Věřím, že Sarah Shahi poslala do mdlob kvůli nedostatku krve v mozku nejednoho mládence, ale jako policistka je dost nepřesvědčivá a u většiny případů pouze opakuje očividné nebo má ruku na pistoli. To když se Charliemu podaří těmi svými Zen kecy dopálit i někoho jiného než vás. Charlie se ale narozdíl od ní zlepšuje a ony kecy postupně začínají být i vtipné. Nízký počet epizod mě motivoval první sezonu dokoukat i přesto, že epizodické zápletky byly obyčejné a povětšinou nudné a hlavní děj spočíval v neustálém opakování stejných známých faktů. Světe div se, ono se to vyplatilo. Ke konci se skutečně začalo něco dít a Life má jedno z nejlepších finále, které lze v amerických kriminálkách najít. Povzbuzen úspěchem jsem teda s ač s nedůvěrou zkusil i druhou serií a ta hlavně díky nahláškovanému kapitánovi, většimu prostoru Tedovi a příchodu "neteře" konečně dostává i nějakou dynamiku. Děj díky tomu více odsýpá a i ty vraždy mi přišly zajímavější. Když jsem se nakonec propracoval i k druhému (opět slušnému) finale, dokonce mě i mrzelo, že to stopli. // Nejoblíbenější postava: Captain Kevin Tidwell // 1.serie: 45% // 2.serie: 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je postaven na jedné postavě. Lewis v podstatě díky svému charismu táhne celý seriál sám a výhodou je, že to není herec, který se rychle okouká. Zápletky v seriálu sou jednou nadprůměrné jendou podprůměrné ale v dněšní době toho v krimi už moc nevymislíte. Ale ve vyšteřování upřednostňují osobní přístup než Hi-tehc věcičky a to se mi hodně líbí. Poku seriál skončí v právém čase budeto seriál, který si občas rád připomenu ale pokud bude ukončet a v poslední kapce nápadu scenárisů budu zklamán.. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama