Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

longercz 

všechny recenze uživatele

I když se podíváte na závěr posledního dílu, kde je vidět Charlieho nedořešená nástěnka v jeho skromném domě, je jasně vidět, že seriál neměl být ukončen po dvou brilantních sezonách. Nevím co se divákům na něm nelíbilo. Asi to, že to je chytrý, zábavný a originální příběh v každém směru a v každém díle... Každopádně je to nekonečná, nezměrná a neuvěřitelná škoda, že seriál skončil po 32 epizodách... ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zatím povedené, po prvním dílu nejsem zklamaná a těším se na další. Pro mě dva zaručené taháky v seriálu jsou Sarah Shahi a Adam Arkin. Povedená sebranka tří tragédů, kteří prošli buď vězením nebo drogami teď společně řeší kriminální případy. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Parádna záležitosť. Rozjazd síce trochu pomalý, ale čím ďalej, tým viac som bola namotaná. Ešte si pamätám Damiana Lewisa ako Soamesa Forsytha a už vtedy bol výborný, ale ako "zen-ish" detektív Charlie Crews je geniálny. A nedá sa ani povedať, že by Life bola one-man-show, pretože s krásnou Sarah Shahi vytvárajú veľmi zaujímavú a dynamickú dvojku. Oceňujem aj, že medzi nimi nie je žiadna romantická zápletka - už som si zo všetkých tých detektívok začala myslieť, že to bez nej ani nejde. V seriáli je dosť dobrý, i keď taký špecifický humor, pohodová atmosféra, ale aj napätie a zopár horkých chvíľ. Páčia sa mi niektoré zvraty a hlavne to, že prichádzajú, keď ich nečakáte (to už dnes niektorým scenáristom nedochádza:-) Konšpirácia na pozadí je síce temná a tajomná a vyvoláva ak nie zimomriavky, tak aspoň rešpekt, ale zároveň sa v nej divák dokáže dobre orientovať, takže mu nič neuniká. Tiež je celkom príjemné, že po záplave krimi seriálov plných všelijakých konzultantov, agentov a forenzných odborníkov je toto takým návratom k starým dobrým obyčajným policajtom vyšetrujúcim vraždy nie podľa DNA a rozborov vláken ale pomocou otázok a pozorovania. Samozrejme, svojou jedinečnosťou a predčasným ukončením sa Life radí k mnohým ďalším seriálovým tragédiám. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tucet let strávených na chladnější straně mříží musel být pro nevinného ochránce zákona očistcem. Charlie Crews je však dokázal přežít a získat hned několik bonusů. Tím prvním je rozhodně finanční odškodnění od státu, díky kterému by si mohl do konce života válet šunky na vyhřátém písku. Druhou výhodou je to, že zná výslechovou místnost i z pozice vyslýchaného a proto si ho může svými postřehy pomalu psychicky rozebírat (Podezřelý: "Nic jsem neukradl" Crews: "Nic taky nejde ukrást, protože jinak by NIC muselo být NĚCO"). Třetí výhodou je vědomí, že nikomu nemůže věřit a proto nikdy nikomu nenabízí svá záda k bodnutí. Čerstvý detektiv Charlie Crews se jenom snaží zjistit, kdo ho nasměroval k vězeňskému pobytu a přitom jako vedlejší produkt své činnosti řeší zapeklité případy. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama