Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1989 a na trůn československé královny krásy usedá osmnáctiletá dívka z Prešova. Ivana Christová, první novodobá Miss Československé socialistické republiky. Porota ji zvolila takřka jednohlasně. Po vyhlášení titulu královny krásy ji Ostravská hala vypískala, protože se jim nelíbila. V slzách chtěla titul vrátit. Po soutěži se přihlásila do Miss International. Sama si sehnala sponzory, kteří jí zapůjčili šaty. A v době, kdy byly valuty dostupné jen na černém trhu, si půjčila peníze na cestu od šéfa Svazu socialistické mládeže. Soutěž mladá Ivana vyhrála a tím získala i první zakázky v zahraničí. Vykročila z uzavřeného a nudného života v socialismu do velkého, avšak velmi tvrdého světa modelingu. Záhy se v Americe dostává na titul časopisu Vogue. Všichni jí vypráví, jaký je to úspěch, ale Vogue dívce z Československa nic neříká. Její kariéra jde prudce nahoru, váha dolů. Ivana je ve stálém stresu z pracovního vytížení i kvůli odloučení z domova. Podléhá diktátu světa módy, být co nejštíhlejší. Ani neví, jak si sama ničí organismus. Po New Yorku se přesunula do Paříže. Přehlídky, focení, titulní stránky časopisů... Ivana je na vrcholu. V té době potkává, jak sama říká: Sandokana, do kterého se bláznivě zamiluje. Románek s francouzským podnikatelem vietnamského původu vyvrcholil neplánovaným těhotenstvím. Agentura nechápala, že si chce dítě nechat. Ivaně bylo dvacet tři let a byla na vrcholu kariéry. Vysvětlovali jí, že by měla jít na potrat, ale ona si dítě vybojuje. Po narození dcery se vrací do Bratislavy a chce se naplno věnovat rodině. Jenže záhy dochází k rozpadu manželství. Když bylo Danielce devět měsíců, otec natrvalo zmizel. Ivana se vrací k práci modelky, aby dítě uživila. Ona sama je z rozvedené rodiny, vyrůstala jen s maminkou a zdá se, že přitahuje podobně nezodpovědné muže jako byl zřejmě její otec. Jeden partnerský vztah za druhým jí krachuje. Ivana se stává terčem bulvárního tisku a to i po tom, co skončí s kariérou modelky. Její životní příběh nebyl nikdy procházkou růžovým sadem. Přesto se s těžkými situacemi dokáže vyrovnat díky malé Daniele, která je alfou i omegou jejího života, ale také s pomocí smyslu pro humor, s nímž se umí podívat především sama na sebe.
O tom, zda se jí podaří najít partnera, který by vytvořit stabilní zázemí jí i její dcerce i o tom, zda nelituje chvíle, kdy se stala Miss, se diváci dozví více v pořadu 13. komnata Ivany Christové, jehož průvodkyní je redaktorka Jana Klusáková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejvíce je u Christové potřeba ocenit vedle atraktivního zevnějšku přirozenost, spontánnost a nespornou inteligenci a nadhled, s nímž podává svůj dosavadní životní příběh. Příběh limitů modelingových pódií. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miss, modelingová hvězda, matka samoživitelka, která není schopná najít (nebo si udržet) chlapa pro život. Tím vším je a byla Ivana Christová, která sice má nějaké problémy, ale s cílem hledání skrytých bolístek na duši nemá tento díl nic společného. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

mno, tohle mi tedy nepřipadalo jako velké životní tabu či obrovská tragedie - nic takového bych jí proboha nepřál, ale jen myslím, že v hledání celebrit pro tento pořad už nerozhoduje tolik jejich příběh, jako spíš zda kývnou na pozvání... nicméně, na Ivanu se kouká hezky, takže to nebylo nepříjemných 26 minut... ;) ...60%... k vidění zde: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1186000189-13-komnata/207562210800039-14.09.2007-21:35-ivana-christova.html?from=20 ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Ivana Christová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama