Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Rosalie s nadpřirozenými schopnostmi se chce pomstít lidem, kteří jsou zodpovědní za smrt její matky. Na pomoc si vezme své lidožravé zombie přátele. (Hans.)

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

"The Child" je jeden z těch lepších nulo-rozpočtových drive-in hororů a ukázkový doklad, že forma může ledacos zachránit. V tomto případě tu máme scénář tak na středometrážní film, ale právě umně natočené a sestříhané sekvence, kde se jen natahuje atmosféra a napětí, nejen že film šponují na celovečerní stopáž, ale také představují jeho hlavní atrakci. Vyprávěnka o dívence, která se kamarádí s oživlými mrtvolami a jejich prostřednictvím naplňuje svou pomstu na lidech, které viní ze smrti matky, se pouze díky formálnímu řešení scén mění z šestákové báchorky na sugestivní, místy až surreálnou jednohubku. Bývalo stačilo jen doladit scénář, a mohl z toho být i horor, který by se z mysli nevytratil se závěrečnými titulky. "The Child" se v těchto ohledech hodně podobá dobovým italským produkcím, kde se také potkávají nedotažené či přímo tristní scénáře s nápaditým formálním zpracováním. Ostatně s italskými brakovkami sdílí i evidentní snahu přiživit se na dobových populárních konceptech, konkrétně na filmech s posedlými či nadpřirozenými schopnostmi nadanými dětmi, vzešlých z popularity "Vymítače ďábla" a "Přichází Satan", ale i italských zombáren. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná “zombie” sračka bez vízie! Do úvodzoviek som dal slovo zombie kvôli tomu, že nemŕtvi vybehnú na obraz až po dlhotrvajúcej nezáživnej hodine (!!!). Film ako taký vôbec touto záverečnou inváziou nezachraňujú, práve naopak ho ešte viac zaklincujú do zeme. Vyložený krach a nezábavný amaterizmus vo všetkých smeroch - hudba, herecké výkony, zombieci, strih,.........., no proste všetko. Jediné čo ma vyslovene neurazilo boli asi tri krvavé efekty a tá brutálna sekera zo záveru. Síce Mordenroth uvádza a štýlovo prirovnáva vo svojom komentári The Child ku Romerovej klasike Night of the Living Dead (1968), osobne mi príde táto paralela úplne mimo (nemyslené samozrejme nijako zle, len názorovo odlišne). Vôbec mi nedošlo, že by tieto dva horory mali štýlovo niečo spoločné (a to ani okrajovo). Toť môj názor. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Alicianne je mladá gazdiná, ktorá prichádza pracovať do odľahlého domu rodiny Nordonovcov, ktorú tvoria svojský otec, málovravný syn Len a tajomná len jedenásťročná dcérka Rosalie. Po čase zisťuje, že najmladšia členka rodiny disponuje nadprirodzenými schopnosťami a je rozhodnutá ich použiť (zneužiť) proti ostatným obyvateľom domu, pretože im dáva za vinu smrť jej matky. Rosalie budú pri vendete pomáhať jej nemŕtvi kamaráti z neďalekého cintorína... Malý, lacný, neznámy, priemerný horor v štýle Night of the Living Dead (1968). ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Amatérské "záhrobné" béčko so všetkými kladmi a zápormi, ktorými ovplývajú....amatérske záhrobné béčka. Hm, netušil som, že hnijúce ne-mŕtvoly sa živia mačkami. Človek sa skrátka celý život učí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Intenzívna, posledná 20minútovka zachraňuje veľa. Zombie attack na preživších je umne natočený a aj napriek vizuálne smiešne podaných ´´walking dead´´, obsahuje množstvo napätia. To, čo sa odohráva pred tým je hypnotická a dosť nudná hodinová pasáž, ktorá je veľkou skúškou na diváka, či sa k filmu pripútajú, alebo od neho odvrátia. Dosť nevyvážený zombie počin. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Child“ je levný, je to na něm vidět, je to snímek, který má své zápory, ať už je to ve špatném herectví, špatném nasvícení, nijak závratně zajímavé scénáři. Ale je to i film, který je natočený dostatečně dobře, aby hororový fanoušek dostal to, co chce. V tomhle případě přehlídku gore scén a hnusných zombie, které vraždí nebo jsou vražděny nehezkými způsoby. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Podivnej a atmosférickej horor, pomaličku gradující až do neskutečně intenzivního a hysterickýho finále. Člověk si při sledování vzpomene na italskou školu, romerovky nebo Bavovy gotický horory. Jde zkrátka vidět, že tvůrci jsou fanoušci a srdcaři. Překvapilo opravdu výživný gore, divoký hrátky s kamerou a vůbec syrovost a autentičnost, která z celýho filmu sálá. Další nízkorozpočtovej, regionální, nadšeneckej projekt. Skrytej klenot. ()

Reklama

Reklama