Reklama

Reklama

Ata Whenua - Shadowland

Nový Zéland, 2007, 32 min

Režie:

Dave Comer

Obsahy(1)

Dokument nám ukazuje národní park Fjordland, který se nachází na jihozápadním pobřeží jížního ostrova Nového Zélandu. Místní turistické trasy patří mezi nejkrásnější na světe, ale oblast je tak rozsáhlá a neprostupná, proto je většina filmu snímána z helikoptéry. Obrazová a zvuková stránka snímku je jako dokonalá simbióza, která tak užasně funguje mezi zdejší faunou a flórou. Režisér Dave Corner se proslavil již během natáčení LOTR trilogie, kdy pomáham s výběrem lokací. Tuto svou prvotinu točil déle než rok. (Saku)

(více)

Recenze (5)

Saku 

všechny recenze uživatele

Pro fanousky prirodopisnych dokumentu a trilogie LOTR jasne MUST SEE! Jedna se o jedno z poslednich opravdu izolovanych a neprobadanych mist na Novem Zelandu, za rok zde spadne 8 metru srazek, voda tece opravdu vsude a neustale formuje krajinu. Film si nejlepse vychutnate v kine v mestecku Te Anau, ktere je vstupni branou do narodniho parku Fjordland. ()

FortKnox 

všechny recenze uživatele

Úchvatné, dechberoucí záběry, překrásné krajiny s pěknou hudbou v pozadí. Má to ovšem chybu v chybějícím komentáři. Jako celek to působí jako bych si prohlížel cizí fotagrafie z dovolené a dotyčný mi neposkytl k nim žádný komentář. Cele to tedy působí jako pěkný spořič obrazovky na vašem PC. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie. Nový Zéland jak ho normální člověk neuvidí. Pravděpodobně záběr jen z parků, protože mimo parky je příroda zdevastovaná. Nádherné obrazy s relaxační hudbou navodí mírumilovnou atmosféru. Paráda. ()

boda777 

všechny recenze uživatele

Uchvatný dokument z Nového Zélandu. Po jeho shlédnutí jsem dostal neodolatelnou touhu navštívit tuto zemi a spatřit tyto přírodní scenérie na vlastní oči. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí na základě doporučení kamaráda, který se právě začerstva z těchto končin vrátil, mi nezbývá než konstatovat, že to pro mě byla po poměrně dlouhé době opravdu příjemná změna a naprosto dokonalý filmový zážitek ... Dokument bez jakéhokoliv komentáře mě odrovnal hlavně dokonalou souhrou kamery a zvukové stopy a pokud Fjordland na NZ opravdu vypadá tak, jak ho prezentuje D.Corner, tak prostě závidim...., závidim těm, co už to na vlastní oči viděli ... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama