Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku. Je rok jedna a já jsem si koupil nový vysavač Vyfuč 2000. Uklízí skvěle a když hadici natřu vazelínou dá se vysavač použít i na jiné věci než uklízení. Jaké však bylo mé překvapení, když začal mluvit o svobodě a vlastním životě. Protože jsem lidumil a i vysavač má právo na život, nechal jsem ho jít... Rok dva. Vědomí získávají i další spotřebiče mé moderní domácnosti. Zatímco se kávovar chce objímat, toastovač trousí něco o tom, že obvody svobody jsou poskvrněné krví nevinných - bojím se, že mě chce zabít... Rok tři. Jsem sám. Spotrebiče mě opustili a bojují za svoje práva na lidský život - některé láskou a pravdou, jiné C4kou. Tv Hovna čeká na vyjádření z Hradu, odkud už vše podstatné řekli. Ale mě je to jedno. Zítra vychází nová vylepšená verze vysavače - Vyfuč 3000 - a já hledám vazelínu. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britové vážně umí. Ze seriálem jsem začal čistě z nudy, ale jsem za to rád. Seriál skvěl dávkuje napětí a atmosféru, přičemž je každý díl o něco lepší než předchozí. Konec každého dílu je skvělý, jak přidá buď další otázku nebo nějaké odhalení. Herecky také skvělé zvládnuté, hlavně představitelé syntů, své role zvládli na výbornou. 85 % ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vybrabčený Asimov. Což by nevadilo, ústřední rodina však již ano. Tohle mít v sousedství, jdu snad radši kočovat k Lakatošům. Celý ten fórek jak ušetřit, tedy naroubovat ultrašpičkovou, v reálu prozatím ani zdaleka nesestrojitelnou technologii do dnešních kulis, by se též dal odpustit. Tak tedy robota odlišíme od lidí zelenou kontaktní čočkou a všechny necháme jezdit v priusu, no bóže. Ovšem kvalita pozvolna klesá, a to spolu s napětím. Občas se neudržím a u některých filmů napíši, že by šlo o námět dosti nosný pro seriál. Zde to je přesně obráceně. Jeden vcelku pěkný bijáček by z toho šlo uhňácat. Pokud by se tedy přeobsadila mongoloidní a težce neuvěřitelná famílie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PO TŘECH ČÁSTECH: Ex Machina na pokračování, ovšem v zajímavějších kulisách a s mnohem tíživější atmosférou. Záměrně ale nepíši "s lepšími herci" - zatím. Vlastně to celé téměř vypadá, jako by se jednalo o nepřiznaný televizní sequel zmíněného filmu, i když jde paradoxně o remake jednoho staršího seriálového kousku... Šíleně mě to baví, veliké doporučení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plně funkční synth Odi se zvláštním erotickým programem by nebyl k zahození. 1) Po první řadě jsem byl poněkud rozčarován. Uvítal bych spíš, kdyby nebylo jasné, co se s Míou děje a kdyby tvůrci víc přistoupili na hitchkockovskou hru tušené temné hrůzy, než na polopatické seriálové servírování. Nicméně ve druhé řadě jsem si zvykl._____ 2) Je zajímavé, jak nevnímáme umělou inteligenci jako samostatnou entitu, pokud není doprovázena lidským tělem. Naše fascinace lidskou schránkou působí archetypálně až esotericky. Made in our image. Out of our control._____ 3) Z pěkných kluků mě zaujali 29letý Sam Palladio (člověk Ed, kterého miluje Mia), 28letý Will Tudor (blonďatý poškozený robot Odi) a 31letý Marshall Allman (šéf firmy Khury)._____ 4) 13. 2. 2019. Ve třetí řadě se zdůraznilo humanistické poselství. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)
  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)

Reklama

Reklama