Reklama

Reklama

Nejnebezpečnější droga na světě

  • USA World's Most Dangerous Drug
všechny plakáty
USA, 2006, 52 min

Hrají:

Lisa Ling

Obsahy(1)

Dnešní metamfetaminy jsou levné a jejich účinek vydrží i 24 hodin. Pro větší působení jsou nyní doplňovány fentanylem. Společně vytváří daleko návykovější a nebezpečnější směs. S Lisou Lingovou se dozvíme, proč je tato nová droga považována za nejrizikovější na světě. (National Geographic)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No pro člověka, který vyzkoušel většinu běžně dostupnch drog, je tento dokument trochu zkreslen a vidí v něm prostě typickou rádoby americkou antipropagandu proti pervitinu. Dokument není o drogách, je o pervitinu (pervitin = methamfetamin = meth = crystal meth = ice = ...). Ano, pervitin je jdno z největších drogových svinstev, jaké znám, ale není to nejnebezpečnější droga na světě. Stejně tak, jako tento dokument varuje a vykresluje hrůzostrašnou formou informace a příběhy o pervitinu (u nás taky piko, péro, perník, peří, ...), tak stejně tak by se dal natočit stejně zastrašující dokument o nejméně dvou dalších tvrdých drogách - kokainu a heroinu. Osobně tento dokument vnímám pozitivně v tom, že opravdu poskytuje zajímavé informace o této psychedelické látce, dobrá 1/3 dokumentu je však zabalena do strašidelných a zastrašujících efektů, které mi přišly zbytečné, někdy trapné a několikrát snad i lživé .... (např. nejnávykovější drogou na světě není meth/pervitin, jak se v dokumentu tvrdí, ale dle pokusů na krysách je to kokain a to 136 000 x více návykový, než druhá nejnávykovější droga po něm a tou je nikotin/cigarety ...). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Excelentný dokument National Geographic, ktorý je vinikajúci vo všetkých ohľadoch (nielen teda v obsahovej stránke). Nie je to žiaden „lightový“ dokument, ale je to dokument s nabúchaným množstvom informácii obsahujúci reálne výpovede a osudy ľudí, a toto všetko je zabalené do vizuálne pútavého a lákavého šatu. Taktiež sa National Geographic nebála použiť ani drsné zábery (ktorých nebolo málo) a to napr. užívanie drog, jej následky na organizmus, výpovede ľudí ktorým droga zničila život a aj reálnu výrobu tohto svinstva. Methamphetamin je proste riadny humus..........World's Most Dangerous Drug je jeden z najlepších dokumentov dnešnej doby, aké som videl a pri ktorom som mal nepríjemný pocit z toho hnusu a jeho následkov. Je to nepríjemný fakt, že niekto ešte zaplatí za deštrukciu svojho mozgu, resp. za smrť svojej osobnosti. Kurefský biznis toto. ()

Reklama

Reklama