Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absurdná komédia v čiernobielych farbách o štyroch povaľačoch namočených v nekalom kšefte, kvôli ktorému predstierajú, že sú kominári. V skutočnosti nie sú súci ani na podvodníkov. Keď v stávke prídu o peniaze, ktoré im šéf dal na nákup materiálu, snažia sa všemožne nejaké peniaze získať. Hoci lístok z lotérie, ktorý si podali, vyhral značnú sumu, zjedla im ho koza. Tú totiž ich kamarát chová kvôli špeciálnemu pestovaniu marihuany. Podarí sa im ukradnúť kozu od hnutia hare krishna a vymeniť ju za kozu dílera. Keď jej však rozrežú brucho, namiesto lístku z lotérie nájdu kľúče od luxusného auta. Nočná mora jedného popoludnia v ich živote je vďaka lúpeži tohto auta vyriešená... Film získal tri maďarské národné ceny za najlepší film, kameru a produkciu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

zomb0 

všechny recenze uživatele

super filmik, ako vtipnost trochu mimo mojho gusta zrejme ale inac very guut fakt ze som to cele mohol. skvela hudba a kamerka.. herci usli... kladne to ale cele vnimam ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jestliže neholdujete kultu lehkých drog, na Kominickou štětku raději nechoďte. Herečtí protagonisté se asi trumfovali s tvůrci, kdo bude během natáčení víc „high“. Zesílit účinky drogy prohnáním přes žaludek kozy je o něco originálnější způsob konzumace než v „Samotářských“ koláčcích, ale pozor, výsledným kozím produktem není mléko! LFŠ 2012. ()

Reklama

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Američtí kritici měli pro Kominickou štetku po uvedení v Chicagu přezdívky jako sen po špatných drogách nebo flákačská pohádka. Snímek přirovnávali ke slackerským filmům jako je Bolestná realita Bena Stillera o flákačích, co právě vyšli školu a hledají si první zaměstnání, Clerks Kevina Smithe o flákačích za pokladnou v obchodě diskutujících o vykořisťování dělníků, co pracovali na Hvězdě smrti nebo Trainspotting o flákačích na heroinu. Hlavní hrdinové Kominické štětky jsou čtyři kamarádi jmény Zoli, Anti, Papi a Döfi, kteří předstírají, že jsou kominíci, aby mohli většinu času trávit povalováním se po střechách a nicneděláním (alternativní název filmu je Šumaři na střeše). Z letargického klidu čtveřici vytrhuje, že vlastní vinou přijdou o peníze svěřené jejich šéfem. Kromě pravověrného flákačství hlavních hrdinů je to trochu podivný humor nebo nízký rozpočet, které kominíky většině slackerským filmům přibližují. Maďarský film ale méně zajímají postavy a vztahy mezi nimi, chybí jim taky vývoj- snímek se odehrává během jednoho dne. Připomíná proto rozvětvenou a i trochu bizarní a smutnou anekdotu. Režisér Roland Vranik má smysl pro absurditu, znát je taky jeho záměr vyprávět příběh proti logickému očekávání. Kameramanem a spoluscénáristou je Gyorgély Pohárnok- kameraman filmů Gyorgyho Pálfyho. (LFŠ 2012) ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Forma převyšovala všechen zbytek. Já se nudila. Nenudila bych se, kdyby k tomu podávali lehké drogy. // 38. LFŠ UH 2012 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama