Reklama

Reklama

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní thriller, který se z původně uhlazené zápletky ohledně životní pojistky mění rychle v čistě hororové drama, napětí stoupá exponenciální mírou a celá třetina poslední fáze filmu je drsná řezničina ve špíně, hnusu a blátě ... Když už nic jiného, film alespoň přesně vystihuje kdo, nebo spíše "co" je to "psychopat" (neplést s psychózou!!) ... a nehledě na pár pochybných detailů, perfektní výtvarné, kamerové a atmosférické ztvárnění diváka jistě zaujme. Jen naprosto hloupý debil nebo úplně blbá kráva může dát tomuto filmu "odpad" ... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Priznám to, na Black House som sa dosť tešil. Sľuboval totiž hutnú dávku psychoteroru, teda niečo iné než sme u štandartných kórejských copy&paste hororoch zvyknutí. Až po prvý zvrat niekde do polovice filmu to vcelku fungovalo, potom sa však všetko zvrtlo na klasický slasher. A to ten typ, kde killerovi nevadí niekoľko bodnutí, popáleniny, vypichnutie oka a napriek problémom s pohyblivosťou sa dokáže doslova teleportovať. Herecký ansámbl tiež neni bez problémov. Zatiaľ čo Jeong-min Hwang v hlavnej úlohe zakríknutého poisťováka exceluje, s jeho náprotivkom je to horšie. Vďaka svojej malej výške a sploštenému ksichtu je Shin-il Kang takmer výhradne obsadzovaný do úloh blbečkov pitvoriacich sa pred kamerou. Jeho výkon je nanešťastie podobný aj v Black House, preto som ani chvíľu neveril jeho postave buranského maniaka. Nenudil som sa, sklamanie bolo však značné. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jako první musím poznamenat, že film by se dal rozdělit takřka na dva a oba by měly něco do sebe. První polovina probíhá jako mysteriózní detektivka s takovou tou atmosférou, která obyčejně provází duchařské filmy. Od vyzrazení zápletky přibližně v polovině se to celé přehoupne do typického thrilleru/slasheru. Musím říct, že ono některými kritizované vyzrazení zápletky mi ani tak nevadilo. Jednak se ona zápletka dala uhodnout poměrně záhy, tudíž se na ní člověk tak trochu připravil, a druhak to dalo prostor k tomu, aby došlo i na nějakou akci, kterou si obvykle filmy se zápletkou posunutou ve stopáži dále nechávají až úplně na konec. Kdybych měla hodnotit film jako celek, tak první polovina je velice dobrá. Druhá část nejdřív vypadala, že bude slabší, ovšem později hodně přituhlo na atmosféře a člověk jenom seděl s otevřenou hubou a říkal si "týbrďo". Jediná škoda je, že film neusekli tak deset minut před koncem, bohatě by to stačilo a všechen ten patos na úplném konci bych vidět nemusela. Na druhou stranu jsem si na konce stylu "ještě nás to baví, tak to na konci pořádně rozpliznem" v korejské produkci docela zvykla. (Btw, to s tím hasičákem mělo být co, proboha?) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem se nenudil, tedy dokud na mě tvůrci filmu předčasně nevychrstli s hlasitým šplouchnutím první obrat, který do té doby solidní murder thriller táhne do bažin průměru. Nadcházející děj i přemety plavou v kalné vodě už jen očékávatelným směrem a přestože se film vytasí s hnusnou stylizací á la Saw, lehká pachuť z promarněné příležitosti nevyprchá. Netvrdil bych jako kolega Sysel, že je Black House tak špatný, ale přinejmenším rozpačitý. Co mu nelze upřít, jsou slušný vizuál, kamera a počáteční premisa. Jen to ještě chtělo najmout dobrého scénáristu. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jak takovýhle film zhodnotit bez spoilerů? Nabízejí se pouze fráze. Co nechybí je atmosféra, alespoň po nějakou část filmu. Stylizace je ale přestylizovaná, takže všechny ty šedé filtry a absence hudby vedou spíše k tomu, že se divák (já) nudil. Na druhé rovině, už od začátku bylo jasné, že se film bude odvíjet předem daným směrem, a o chvíli později... jiným předvídatelným směrem. Což nakonec vyústilo v něco tak přeplácaného, že průměrný americký teenagerský krvák dává větší smysl. Podtrženo a sečteno, tohle mohl být opravdu dobrý film, nebýt toho, že ho natočili dle novokorejského střihu - uvař gulášek toho, co chce divák vidět, on to spolkne. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama