Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 948)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jestli Thor něco tematizuje, tak vzájemné nepochopení panující mezi nadpřirozeným světem bohů a karteziánsko-newtonovským modelem vědy, který cokoli spirituální patologizuje a zavrhuje jako nehodné seriózního zkoumání. Ve středu tohoto konfliktu tak stojí postava samotného Thora, se kterým je na Zemi nakládáno buď jako s bláznem nebo se ho, a posléze i další mytické figury, snaží lidé zařadit do nějakého známého popkulturního rámce, a jeho kladivo, které je v jednu chvíli naprosto nesmyslně označeno za družici a je kolem něj vybudována velice komplexní sestava nejrůznějších kamer, čidel, lešení a bůhvíčehoještě, mající za úkol jej nějakým způsobem analyzovat. Samozřejmě se tyhle snahy uchopit něco mytického technikou ukazují jako neproduktivní a směšné, stejně jako jakýkoli pokus racionalizovat cokoli božského. Odpovědí nakonec je, že vědu musí v klíčových otázkách zastoupit, jakožto ultimátní tvůrčí síla, láska, což je samo o sobě hezké, jen kdyby to ale v tomhle filmu všechno nestálo na těch nejotřepanějších žánrových klišé a nevěrohodných vnitřních proměnách hrdinů. Je mi jasné, že Thor je v jádru především pohádkou o dospívání jednoho kluka, ale kdybych měl dětem něco v tomto duchu vybrat, mnohem mnohem radši bych zvolil třeba disneyácké Tangled, které dle mého názoru po všech stránkách funguje lépe (přestože tohle srovnání není úplně fér). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu je neskutočná audio-vizuálna pecka, samozrejme celý film sa nesie v ohromnej vizuálnej slasti, ale začiatok filmu obzvlášť. Pri takto naloženej Akčnej Fantasy človek ani nevníma veľkú dĺžku filmu, ktorá je pri takomto filme ešte aj krátka. Videl som to v kine 100%................... Soundtrack Patrick Doyle: 1. Chasing the Storm ,2. Prologue ,3. Sons of Odin ,4. A New King ,5. Ride to Observatory ,6. To Jotunheim ,7. Laufey ,8. Frost Giant Battle ,9. Banishment ,10. Crisis In Asgard ,11. Odin Confesses ,12. Hammer Found ,13. Urgent Matter ,14. The Compound ,15. Loki's Lie ,16. My Bastard Son ,17. Science and Magic ,18. The Destroyer ,19. Forgive Me ,20. Thor Kills the Destroyer ,21. Brothers Fight ,22. Can You See Jane? ,23. Earth To Asgard ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $181,030,624Tržby Celosvetovo $449,326,618Tržby za predaj Blu-ray v USA $58,977,498Tržby za predaj DVD v USA $40,516,100║ Dá sa povedať už ničím prekvapivý šablónový film, bez väčších prekvapení, robení doslova na istotu ale za to miestami to je celkom svižné, zábavné a akčné, aj keď opäť neprehľadné scény a rýchli strih to kazia, plus niekedy dosť počítačová animácia boje do očí, réžia v podaní Kennetha Branagh bola dobrá voľba ale hlavný triumf bolo obsadenie neokukaného herca Chrisa Hemswortha ten nemusí ani nejak extra sa snažiť a všetko mu žeriete ako na krásnom striebornom podnose, ako bonus tu je celá plejáda známych tvári, takže celkovo spokojnosť. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No... a o čem že to naivní mytologicky monumentálním barytonem pronášené povídání pro děcka vlastně bylo? Ani nevím. Takže asi Branagh vytvořil nějakou podivnou časoprostorovou anomálii, protože i když je ten obsah vlastně směšný a nepatřičný, je Idris Elba ve zlaté zbroji nezpochybnitelně cool:) Koktající Natálka je zas roztomilá jako dlouho ne, a... sakra proč tam musí být všichni tak sympatičtí, když je to taková doplacata a zatraceně natenko vyválená vyprávěnka? To asi patří k té anomálii - režisérský um to určitě nebude:) Ale vážně - Thor jako film je prostě něčím divný, něco mu chybí. Nejlíp to podle mě vystihuje hudba od Patricka Doylea - když si ji pustíte, tak to tak hezky zní, ve filmu je to paráda...ale když začnete poslouchat, všimnete si, že si z ní vlastně nemáte důvod něco pamatovat, prostě jen tak nějak je. 70% a víc ani náhodou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu ani po všeobecně spokojených ohlasech, ale ono je to kupodivu vážně docela dost dobré. Děj se odehrává polovinou na Zemi, polovinou na Asgardu. Vizuálně je Thorova domácí planeta poměrně pěkná, i když podfinancovanost je trochu znát. O trochu víc mě bavily scény ze Země, které jsou - hlavně zpočátku - zaplněny příjemným jemným humorem. Ke konci se bohužel smrtelně zvážní, po vtipu není v druhé polovině ani vidu, ani slechu. Ale i tak je to pořád hodně příjemné a nenudící pokoukání. A největší překvapení pro mě bylo, že blonďatý hromotluk Hemsworth je docela dobrej herec ... ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Clint (Jeremy Renner) si ve filmu mohl vybrat z arzenálu S.H.I.E.L.D.u mezi německou poloautomatickou pistolí Walther CP99, italskou Berettou 92FS, americkým Coltem 1911A1, útočnou americkou puškou Coltem M16A4, švýcarskou SIG SG 552, belgickou automatickou zbraní FN P90 a americkou odstřelovací puškou Remington 700PSS. Clint si nicméně vybere svůj luk. (Kubaaa97)
  • Tvůrci filmu navrhli město Puente Antiguo tak, aby reflektovalo Asgard na Zemi. Město je zasazeno v pusté poušti jen v dáli lemované horami, symbolizuje tak Asgard obklopený pustým prostorem vesmíru a vzdálenými světy. Podobně je dále ve městě jen jeden bulvár vedoucí k budově, kde pracuje doktor Selvig (Stellan Skarsgård), Jane (Natalie Portman) a Darcy (Kat Dennings). Symbolizuje cestu vedenou od Bifröstu ke královskému paláci. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama