Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický dlouhán Tim Robbins se narodil a vyrůstal v newyorské nekonformní čtvrti Greenwich Village. Původně chtěl být folkovým zpěvákem jako jeho otec (vystupovala ostatně celá rodina), ale nakonec zakotvil u herectví. Svobodomyslná rodinná filosofie přispěla k tomu, že léta zrání měl Tim opravdu pestrá. Zpočátku se velmi intenzivně věnoval divadlu, a to mimo jiné i ve Francii, v Los Angeles pak založil experimentální soubor Actor´s Gang. Na plátně na sebe poprvé upozornil v legendárním Top Gunu v roce 1986. Postupem času jej začali obsazovat renomovaní režiséři (Robert Altman) do složitých postav, dnes je z Robbinse uznávaný režisér (např. Bob Roberts, Mrtvý muž přichází aj.). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

burina 

všechny recenze uživatele

Tima Robbinsa mám rada ale o jeho živote som doteraz toho veľa nevedela. Preto to bol pre mňa celkom poučný dokument. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

74 % Jinak mě tento herec moc neoslovil. Snad jen z adaptace povídky Stephena Kiga Vykoupení z věznice Shawshang. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Možná mě tady budou lidi považovat za neznaboha, ale ať jsem na csfd hodně často, nikdy jsem si nevšiml u Tima Robbinse kolonku režijní filmografie, takže pro mě bylo překvapení, když jsem ho v tomhle dokumentu viděl. Znám ho jen z pár filmů, ale teď se na něj začnu dívat trochu víc ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Tak jako posmrtná vzpomínka na Tima Robbinsna se tento dokument určitě bude televizním stanicím hodit, avšak momentálně jde o veskrze zbytečný film. (A to pozor - T. Robbinsna jako herce můžu!) ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument o někom fakt dobrém. Ráno jsem psala koment na Válku světů, kde se vyznávám z lásky k němu a odpoledne jej vidím v dokumentu. Sice jsem většinu věcí už četla, viděla nebo slyšela, ale připomenout si jej tak v bloku bylo příjemné. A to byl dokument tak starý, že v něm ještě nebyla tajemná řeka. Bravo. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument o hercovi, ktorý stvárnil postavu Andy Dufresneho v už legendárnom filme Vykúpenie z väznice Shawshank a režisérovi úchvatného filmu Mŕtvy muž prichádza. Dokument prostredníctvom postrehov ľudí, ktorý s ním spolupracovali či rodinných príslušníkov, nám priblužuje osobnosť Tima Robbinsa nielen v jeho profesii, ale i v súkromnom živote a vo vzťahu s herečkou Susan Sarandon. Tim Robbins a Susan Sarandon nevytvorili len rodinný zväzok, ale rovnocenný pár zaujímajúci sa aj o okolitý svet a dokonca sa aktívne angažujúci. ()

Reklama

Reklama