Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Kali4 

všechny recenze uživatele

Ach, námět zněl možná zajímavě z popisku v TV programu, ale už druhá scéna, která se odehrává v autě, film po narativní stránce zabíjí. Hned je jasné, že se bude jednat o ten nejsmutnější případ „mezižánrového potáceče“ s potenciálem na všech frontách. Film ale nedokáže smysluplně odvyprávět snad ani jedinou scénu alespoň tak, aby se v ní nestřetlo několik stylů vyprávění naráz. Mohla z toho být dobrá rodinná podívaná, protože Costner s dcerkou jsou velmi sympatičtí, a mohla z toho být i dobrá satira, protože oba také dobře hrají. Mohl z toho být i zajímavý komediálně snový zážitek se všemi těmi světly, chlastem a slepičárnou. A kdyby měl scénárista jó ambice, mohla z toho být druhá Truman Show. Takhle to není nic a vlastně ještě hůř, je to JENOM NĚCO! Přesto dávám hrozně moc, celé tři hvězdy, a to kvůli Costnerovi, protože mi ho je děsně líto. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tady jde spíše než o volbu prezidenta o vztah mezi otcem a dcerou. To, že se na 5 minut stal slavným, jenom započalo jeho cestu být správným občanem Spojených států amerických. ;-) Rozhodně to není špatný film, jestli si ale myslíte, že se u něj budete smíchy válet po zemi, tak nebudete, ale to mu neubírá na pohodě a, řekla bych, vcelku originálním příběhem. Jsou zde takové maličkosti, které se mi opravdu líbily, maličkosti, které potěší, protože je většinou v takhle vlastnecky lazeném filmu nenajdete. Jo, dobrý to bylo. Řekla bych, že lepší 3* jsou adekvátní ohodnocení. Nenudila jsem se. A přesně jsem věděla, že to takhle dopadne. Za plentou. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jít k volbám je občanská povinnost.... Moc se mi ten film nechce komentovat, je takový nemastný - neslaný. Je to velká nuda. Snaha o politický snímek je utopená v nesmyslném ději, který je podpořen naivním chováním Kevina Costnera alias Buda. Je na místě, že jsem si hned vzpomněl na film Vrtěti psem, ale toto se mu ani zdaleka nevyrovná. A naivita filmu taky spočívá v tom, že je divákovi servírována myšlenka, že už nebudeme mít dvě zaměstnání abychom mohli zaplatit složenky...Správná volba nás toho prý zbaví ?... a ten konec stejně na nic neodpoví, nebo jo ? Jediné co snímek přinesl je zviditelnění Budovi dcery Molly, kterou hraje Madeline Carroll - hvězda seriálů a hvězdička filmu Resident evil - Zánik. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film ako chlap na párty, ktorý sa pokúša o nekorektný humor, a aj by mal úspech, keby ho zakaždým partnerka pod stolom nekopla do členku a nezašepkala so sileným úsmevom, aby jej prestal robiť hanbu. Keby tá toľko spomínaná satira vydržala, mohlo sa jednať o dobrú komédiu. Každý politik a novinár si tu ale vstúpi do svedomia, a opilecký vidlák s nadpriemerne inteligentnou dcérou tiež, aby to nakoniec zahrali do najalibistickejšieho autu, aký kedy scenárista vyprstil do svojej klávesnice. Vyznenie, že hlavné je mať konečne zásady, no už je jedno, aké, vedieť sa rozhodnúť, ale už nezáleží na tom, ako, obstojí v reálnom živote jedine tak pre rozprávku na dobrú noc o dôležitom poslaní zavlažovača dažďových pralesov. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teda, ta malá holka je ale pěkně chytrá rošťanda:) Casting k tomuto filmu pro roli Molly zněl zřejmě takto: Hledáme asi dvanáctiletou uchazečku pro roli dívky, mezi jejíž hlavní prvky bude patřit pokročilá znalost a orientace v politice, schopnost řídit auto a diplomatické vyjadřování. Nutná schopnost starat se o zanedbanou a věčně se opíjející osobu, která bude Vaším otcem. Poznámka na konec: Vaším svěřencem do péče bude Kevin Costner. Neváhejte a dostavte se, může to být pro Vás Správná volba:) Aneb jak nějaká Madeline Carroll dala ukázkově a zcela troufale na frak panu Costnerovi. Příjemná komedie s neotřelým námětem a velmi příjemně snesitelným malým množstvím amerického patosu. Ve vedlejší roli mě potěšil Stanley Tucci. Scéna, kdy Kevin s někým hovoří a v záběru za ním člen ochranky amerického prezidenta vytírá podlahu, je okouzlující:) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)
  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)

Reklama

Reklama