Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (830)

Matty 

všechny recenze uživatele

„It's like the Sopranos. It's over. Find a new show.“ V řadě ohledů velmi výstižná „post-romantická“ komedie, která se rozchod snaží nahlížet z více stran, než je v americké žánrové tvorbě obvyklé. Je zřejmé, proč Sarah Petera, zabydleného ve své roli věčného loosera a netečného vůči její nespokojenosti, opustila, ale vina je zároveň na její straně, protože ho začala podvádět. Dobře odpozorované detaily jako Peterova schopnost s předstihem odtušit, co mu partnerka hodlá sdělit, občasné záchvaty úzkosti při vzpomínce na příjemné společné chvíle, citová vazba k navenek bezvýznamným předmětům jako je dóza na obilné kroužky, šťastně zamilované páry, které najednou vidíte všude kolem sebe nebo přesvědčení, že nic bolestivějšího vás již nemůže potkat a jste nezranitelní, bohužel sousedí s poněkud jednodušší komikou sexuálně akrobatického charakteru a do prázdna vyznívajícími improvizovanými dialogy. Herci byli nicméně skvěle vybráni a i v případě, že nemluví k tématu, je radost je sledovat. Segelovi, rovněž autorovi scénáře, s jeho posmutnělým výrazem přerostlého dítěte málokterá role takhle sedla. Russel Brand zřejmě ani nemusel moc hrát, ale přestože je to nevyzpytatelný pošuk, dokáže si získat vaše sympatie, a Kristen Bell má daleko k chodícím ženským stereotypu, jaké známe z jiných komedií z Apatowovy produkce. Hraje prostě samostatnou holku, která se rozhodla něco dělat s nefungujícím vztahem. Peter se sice cítí jako oběť, a vedlejší postavy jej v tomto pocitu s nepravděpodobnou samozřejmostí utvrzují tím, jak ochotně mu podávají pomocnou ruku, ale film nakonec až tak bolestínský a chcípácky nevyznívá. Naopak nabízí jeden z osvědčených důvodů, jak se od své/svého ex osvobodit a začít pracovat na sobě, namísto na již neobnovitelném vztahu – být kreativní, něco dělat. Jestliže o některých filmech bezezbytku platí, že jejich pravdivost doceníte až poté, co si projdete něčím podobným jako hlavní hrdina, Kopačky jsou jedním z nich. 75% Zajímavé komentáře: POMO, Gemini, castor, Sobis87, ScarPoul ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snímku s báječnou plážovou atmosférou velmi pomohlo, že jsem jej shlédnul s tlupou přátel na noční pláži v Chorvatsku :-). Jasona Segela jsem znal z jeho v pořadí druhého "důležitého" snímku Kámoš k pohledání, a jestli tam mi moc nesednul, tak v tomto případě nemohla být hlavní role obsazena lépe. Tohle je další z kvalitních amerických komedií, které jsou stále utlačovány zvrhlými peachovinami pro čerstvé teenagery taktéž hollywoodské produkce. Bavil jsem se vskutku královsky, smál se každých několik minut, a navíc si užíval roztomilé pohledy svůdné Kristen Bell. Ta holka má v sobě tolik divokosti, že nechápu, jak se jí daří to tak nenuceně skrývat! Zde není moc co dodat: Judd Apatow je komediální ďábel: jeho výtvory mají koule, jsou zábavné, nikdy neurazí, vždy dokáží dojmout a po celou dobu se na ně příjemě kouká. Těším se na Sandlera v jeho nové produkci. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Ne, Ne, Ne tohle nebylo dobrý - Ale vlastně proč ne:o) s odstupem času a po docenění některých životních pravd si tohle dílko zaslouží vyšší hodnocení, už jenom proto, že v rámci romantických komedií je to malý zázrak. Pro ty, kteří nemají zrovna dvakrát v oblibě Jasona Segela je Forgetting Sarah Marshall hotovým utrpením. Alespoň, že Mila Kunis je neskutečně roztomilá. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příjemná nekoretní komedie, která se liší od obvyklé hollywoodské produkce frekvencí sprostých slov, nahotou hlavního představitele a v jistých ohledech sympatickou nešablonovitostí postav (např. chlap, co hlavnímu hrdinovi přebral holku, není jen černobíle vykreslený zavrženíhodný šmejd). K tomu všemu pár vydařených hlášek a vtipných situací a o letní zábavu je postaráno. Navíc dokonalá reklama na dovolenou na Havaji. 3,5* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Našla jsem ho,jak mě podvádí." "Kretén." "Ne..jen kluk."Podle mě úplně průměrná americká,chcete-li "romantická",komedie,která stojí na trapných vtípcích o sexu.I když jsem se hodně smála (například hned na začátku,kdy Peter stojí nahý a brečí),tak musím říct,že od filmu čekám něco trochu víc.. První půlka hodně vtipná,druhá vleklá.Dokoukáno až tak na třetí pokus,těch 112 minut bylo zkrátka moc..Být to o něco kratší,dám i tři hvězdičky,ale takhle?Jen hodně slušné dvě.Segel je komik,který mi nepadl do oka ani v HIMYM a už vůbec ne tady.Je pravda,že mě rozesmál,když byl nahý,ale to samo o sobě je spíš smutné:D Chvílemi mi docela vadil,a já být Rachel(Kunis)nebo bývalkou Sarah (Bell),ani si o něj kolo neopřu.Kterej chlap takhle hystericky bulí?Na druhou stranu byl nejspíš pořád mnohem lepší než Russell Brand,ten a jeho přízvuk mě s*al po celou dobu.Kristen Bell byla kdysi ÚŽASNÁ ve Veronice Mars,takže myslím,že je jí pro tyhle blbé komedie dost škoda,má na víc.. ale mile překvapila Mila Kunis,herecky je na tom asi nejlíp.Abych to shrnula;klasická komedie s trapnými fóry,u kterých sice občas dostanete záchvaty smíchu,ale za pár dnů už ani nebudete vědět,o čem to bylo.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Když si Peter (Jason Segel) objedná ananasový džus s rumem, číšník mu přinese sklenici, která je plná ze 2/3. Když se ale chce napít, je v ní pouze 1/3 nápoje. (SONY_)
  • Kristen Bell (Sarah Marshall) si poranila koleno při natáčení scény na koni, která ale byla z filmu vystřižena. Je ovšem možné všimnout si, že ke konci filmu lehce kulhá. (c.tucker)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama