Reklama

Reklama

Šílený detektiv

  • Hongkong Shen tan (více)
Trailer

Obsahy(1)

U spousty filmů Johnnieho Toa figuruje jako spolurežisér Wai Ka Fai, s nímž To zakládal produkční společnost Milkyway Image. Jejich poslední společná režijní práce pojednává o excentrickém detektivovi s paranormálními schopnostmi. Díky nim sice dokáže vyřešit všechny případy, ale současně na ně doplácí jeho duševní zdraví, což se projevuje nejen na jeho bláznivých způsobech řešení případů, ale i nevyzpytatelném chování. Oproti předchozím filmům Johnnieho Toa je tento formálně umírněnější a více zaměřený na budování ústřední postavy. Tu představuje Lau Ching Wan, jeden z nejlepších hongkongských herců, a právě jeho grandiózní herecký výkon činí z fantaskní detektivky zábavnou podívanou. (JFL)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDO NEVIDÍ, CO TY!“..... /// Brutálně ubodanej student, nalezenej v kufru – no problemo (沒有問題)!! DETEKTIV BUN VYŘEŠIL DALŠÍ TAJEMNOU VRAŽDU! Všichni myslí, že je blázen, ale on jen vidí ,,pravou vnitřní osobnost člověka“. (Takže je.) Přiznám se – taky mě párkrát málem hráblo, páč Bunova ,,představivost“ mi udělala v postavách s šikmýma očima pěknej chaos. SERE NA LOGIKU, HLAVNÍ JSOU EMOCE! Trochu jinej Hercule Poirot, jehož příznivci zřejmě budou nad vyšetřovacími metodami kroutit hlavou. My ostatní si zase kde co ukroutíme radostí. Je to magor, ale filmu to svědčí. Neobvyklá detektivka, kterou uvítají (pro změnu) všichni schizofrenici. Bohužel se z ní postupně vytrácí to nadšení z vyšetřovacích metod, objevují se slabší místa a zklamalo mě i finále. Jako by mě rajža namísto emočně vypilovaný podívaný šoupl jízdenku do Bohnic, kterým se snažím vyhejbat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci dát svýmu šéfovi originální dárek. 2.) Rád poznám chlápka, kterej i když jede sám, tak je v autě narváno. 3.) Agátha Christie – to je nuda! 4.) Thx za titule ,,CzechM8“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mierne komediálne ladený mysteriózny kriminálny thriller od Johnnieho To. Má veľmi dobrý príbeh o detektívovi s výnimočnými schopnosťami, ktorý je vo svojej práci najlepší, ale práve kvôli jeho radikálnym metódam s ním okolie nie je spokojné a tak je nútený odísť do dôchodku. No mladý detektív vyšetrujúci prípad nezvestného policajta, ktorého zbraň bola použítá pri niekoľkých prepadnutiach sa ho rozhodne požiadať o pomoc, pričom mu aj napriek postoju ostatných verí a čoskoro skutočne začínajú odhaľovať skutočnú pravdu. Spracovanie je celkom slušné, jedine ma mrzí tá kriminálna línia s nezvestným policajtom, ktorá ešte spočiatku pôsobí celkom zaujímavo, ale časom môj záujem o ňu začal upadať, čo sa nanešťastie nezmenilo až do konca. Ale nakoniec to nie je až taký problém, keďže je tu samotná postava detektíva, ktorá je perfektne zvládnutá, tie jeho originálne a pritom drsné metódy, zvláštne zmýšľanie, napríklad ohľadom života s manželkou a určite musím pochváliť aj ten nápad s videním iných osôb, ktoré ovplyvňujú správanie ľudí, toto bolo veľmi zaujímavé. A našťastie detektív tu má plno priestoru, keďže to prakticky celé stojí na ňom, postará sa o množstvo zaujímavých scén a tak aj napriek slabšej kriminálne línii sa tu je na čo pozerať od začiatku až do konca. Čo sa týka žánrov, okrem kriminálneho mi aj thriller prišiel trochu menej výrazný, keďže o výraznejšom napätí sa tu moc hovoriť nedá, ale vynahradzuje to mysteriózny a dokonca aj komédia, film má slušnú čiernohumornú atmosféru. Herecké obsadenie je na tom dobre, Lau Ching-Wan v hlavnej úlohe, Andy On ako mladý detektív, k tomu Gordon Lam ako hlavný podozrivý, tu nemám žiadny problém. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitná vizuálna stránka, zaujímavá atmosféra a plno dobrých nápadov, Johnnie To nesklamal ani v tomto odlišnejšom type krimi. Takže keby bola kriminálna línia zaujímavejšia, bol by som ešte spokojnejší, ale aj tak sa mi to dosť páčilo, bavil som sa po celý čas a tak o dobrom hodnotení nepochybujem. 74% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film velice. Na jednu stranu velice originální zápletka podpořena skvělým hereckým duem Andy Onem a Seanem Lauem, který předváděl ultimátní herecký výkon a způsob jeho vyšetřování je velmi černohumorný a záchvat vyvolávající, ale pořád je pouze schizofrenním bláznem. Mínusem je průměrná režie i vizuál a poměrně velmi obtížná přehlednost říznutá flashbacky a postavami, které vlastně už umřeli, ale pořád se objevují, nejsou nijak rozlišené, takže pro mě velmi matoucí. Závěr je celkem fajn, ale na více než 4* to není. 60% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Super, konecne opravdu poradne zmagorilej polda, zadna unilost typu "Monk", detektiv Bun je fakt bludy a halucinacemi postizeny pripad. Jeho vysetrovaci metody jsou mirne receno zvlastni. Chlapek se nechava pohrbit zaziva, ji obed o ctyrech chodech trikrat hned zasebou a pak se z toho prekvavapive pozvraci a to vse jen z toho duvodu aby v sobe probudil tu zvlastni inspiaci ve ktere se mu v pripadu veci najednou zacnou spojovat. "Nech stranou logiku, zapoj do vysetrovani emoce!" radi svemu partnerovi. Fakt jsem se bavil. Ve finale ovsem slusne krimi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za neskutečně zábavný, nápaditý a výborně zahraný i natočený koktejl z detektivky, thrilleru a komedie, ta pátá za pointu, měnící vyznění filmu a pozvedající dojem z předchozího děje o úroveň výš. Přiznám se, že tvorbu Johnnyho Toa neznám, ale rozhodně s tím budu po dnešní překvapivé zkušenosti něco dělat. FILMASIA 2007 ()

Galerie (12)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama