Reklama

Reklama

Snímek zasazený do kulis 1. světové války sleduje Michaela Dunneho (Paul Gross), který se s těžkým zraněním vrací z Francie domů do Calgary. V místní vojenské nemocnici pozná citově i fyzicky zubožený Michael krásnou a tajemnou ošetřovatelku Sarah (Caroline Dhavernas). Láska na sebe nenechá dlouho čekat. Krátce na to vstupuje mladší bratr jeho milenky David (Joe Dinicol) nečekaně do armády a odjíždí bojovat do Evropy. Michael cítí jako svoji povinnost vydat se za ním a chránit ho. Oba muži se tak spolu s mnohatisícovým zástupem svých krajanů ocitají na válečném poli u Ypres v bitvě známé jako bitva u Passchendaele. Filmový příběh vypráví o vášni, odvaze, odhodlání a hrdinství těch, kdo v ní tehdy bojovali, i těch, kdo milovali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Paul Gross asi nikdy neviděl válečný film. Ať si dělá drama ať si dělá romantiku, ale nesmí to plést do válečného filmu tímto způsobem, tohle se mu moc nepovedlo. Těšil sem se na válečný film a místo toho sem viděl tuto splácaninu. Soulož na válečném poli a pochod "krista" se křížem přes nepřátelskou linii bylo pro mě to největší peklo, celkově válečná atmosféra nepůsobila vůbec válečně: bezhlavé pobíhání mezi kulkami a výstřely z pušek, co zněly jako petardy hodně ubraly na celkovém dojmu, sice tam moc z války nebylo, ale ani ten zbytek nebyl zrovna poutavý. Ještě, že to někdy vyjde a můžu se podívat třeba na Bratrstvo neohrožených. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Počáteční válečné intro se bohužel záhy změní v romantický paskvil a než se někam posune, uplyne hodina. A je to vlastně úplně jedno. Bitevní vřava je na dnešek jen mírně nadprůměrná a kanadský "Rambo" jen stěží uvěřitelný. A když už "Rambo", pak kanadský "Ježíš" teda vůbec. Prostě něco dobře něco špatně. Respekt patří zůčastněným. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Filmů z první světové války moc neznám, tento je pro mě teprve čtvrtým. Passchendaele nabízí docela ohraný příběh kdy se voják zamiluje do sestřičky atd. Fanouškem romantických scén taky zrovna nejsem, já jsem si přišel na své až v závěru filmu, kdy byla ukázána bitva první světové války ve vší své krutosti. Nejde o žádný zázrak, přesto solidní válečný příspěvěk, který neurazí ani výrazně nezklame- 60%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento vojnový film, pretože chýri o kvalitných bojových scénach som počul a čiastočne aj videl skôr. Výsledok je pre mňa celkovo sklamaním, pretože až na tie bojové scény, ktorých je mimochodom dosť málo, je zbytok dosť nudná výplň. Vzťahy nemajú dostatočný priestor a ani romantika nefunguje tak ako by mala. Za vrchol filmu považujem scénu na bojovom poli plnom blata tesne pred záverom. Neviem, či niekto je ochotný pozerať film, kde sa chváli iba päťminútová scéna, ale ak chcete ušetriť čas a peniaze možno postačí klip od skupiny Sabaton s názvom "The price of a mile" na youtube. Film 60%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Na zhmotnění tohoto díla za 20 milionů amerických dolarů 5,5 miliony přispěla i vláda provincie Alberty. (Elleanor)
  • Film Passchendaele bude poprvé uveden 11.11.2008, v den Kanadského díkůvzdání a jeho autor říká, že příběh je odrazem vášně, odvahy a obětavosti. (Elleanor)
  • 2. března 2009 byl režisér Paul Gross na National Arts Centre za film oceněn cenou v kategorii úspěch roku. (Terva)

Reklama

Reklama