Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je zde polský kriminalista, jenž se specializuje na různé historické záhady. Pomáhá mu k tomu zázračné auto, s jehož pomocí se dostane i do Prahy, kde rozluští starobylé kabalistické taje. Historka je to bohužel notně naivní jak v realizaci, tak v prokreslení příběhu a postav, které v něm vystupují. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

zette 

všechny recenze uživatele

Netroufnu si tipovat, cim by tento filmu zaujal dnesni deti... V dobe vzniku to mohlo byt alespon to auto, no... Strasne nudny film, i kdyz se odehrava na atraktivnich mistech stare Prahy ci Krakova, nicim me nezaujal. Dialogy jsou strasne napsane a nepomaha tomu ani predabovani rady hercu. Jana Nagyova a jeji herecky vykon je zoufaly a vubec se nedivim, ze toto byla vicemene jeji posledni role. Bohuzel jsem si v titulcich nevsiml jmeno rezisera a zde neni uveden, tak pokud by to mohla nejaka dobra duse dopsat, budu rad. ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné knížky o panu Auťákovi sice nepatří ke klasice světové literatury a jejich logika občas pokulhává, ale svůj půvab mají. Toto zpracování je ovšem tak příšerné a naprosto nelogické, že jen s velkým sebezapřením mohu dát jednu *. V polštině by název měl znít spíše " Pan Samochodzik i zprasienie tajemnice ". ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

To vážně na scénáři pracovali tři lidi? Protože takhle zmršeně napsaný film jsem už dlouho neviděl. Ne, že by se jednalo o nějakou šílenost, ale je to zmatené, je zde opravdu hodně postav, z nichž většina nemá v ději žádný význam, pak je zde jakési mluvící auto (což je jediný sci-fi prvek v tom filmu), které ale taky v ději žádnou roli nemá, kromě toho, že hlavní hrdina v něm lítá nad Prahou a mystifikuje občany tím, že je to UFO a celý ten film je o nějaké záhadě s Kellym, rabbi Löwem a nějakou knihou, jenže je to nezajímavě a průměrně natočené, že mi nakonec ten příběh byl úplně ukradený. Asi to bylo celé nadabované, každopádně ten dabing je hrozný, všechny postavy mluví monotónně a hlavně naprosto bez emocí (až mi to připomnělo tu slavnou scénu ze Slunce seno, to Ach bóže, ach bóže...), což zabíjí jakékoli napětí nebo nějakou mysteriózní atmosféru. A úplně bych zapomněl zmínit, že navzdory tématu a lokace je ta Praha naprosto nevyužitá. Dívat se na to sice dá a ani hudba mi nepřišla úplně špatná, ale na víc jak slabé 2* to fakt není. Ačkoli, furt je to lepší, než to Pražské tajemství z roku 2012 :D... Slabé 2* ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ehm...přidal jsem představitele hlavní role (Marek Wysocki,) i jeho úmrtí...:-.(.. Křižan to nepsal-opraveno. Při sledování UFO pivovarnický dělník (Jan Kuželka ) padá přes pivní sud, a v dalším záběru kamelot v džínách a bundě (Jan Kuželka) prodává noviny. V postsynchronnech byl Karel Houska nadabován Josefem Veldou, Jana Nagyová Ljubou Krbovou. Polský spisovatel Zbigniew Nienacki, podle jehož knihy byl natočen tento film má v Polsku spousty fanoušků, rozebírají obsah jeho knih i natočených filmů, pátrají po podrobnostech,mají k dispozici scénáře.Přesto se ani jim nepodařilo zjistit co je to za létající vůz v tomto filmu, nebo o jakou se jedná přestavbu.Indicie jsou, že se jedná o podvozek  ze škodovky a zbytek je fantazie tvůrců za které označeni scénografové Tadeusz Cielewicz a Jindřich Goetz. ()

vaviva 

všechny recenze uživatele

Příjemný fimík , po těch létech , kdy jsem ho viděla v kině , se na něj pěkně koukalo. Ono se s obdivem koukalo i na to autíčko, když se film natáčel v Praze, u Karlova mostu, náhodou jsem tam tehdy šla, a že zvědavců a obdivovatelů tam bylo dost.A ještě, kdo by si chtěl přečíst knihy o panu Auťákovi, autor je Zbigniew Nienacki . ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Při sledování UFO pivovarnický dělník (Jan Kuželka) padá přes pivní sud a v dalším záběru kamelot v džínách a bundě (Jan Kuželka) prodává noviny. (sator)
  • Polský spisovatel Zbigniew Nienacki, podle jehož knihy byl natočen tento film, má v Polsku spousty fanoušků, rozebírají obsah jeho knih i natočených filmů, pátrají po podrobnostech, mají k dispozici scénáře. Přesto se ani jim nepodařilo zjistit, co je to za létající vůz v tomto filmu, nebo o jakou se jedná přestavbu. Indicie jsou, že se jedná o podvozek ze škodovky a zbytek je fantazie tvůrců, za které jsou označeni scénografové Tadeusz Cielewicz a Jindřich Goetz. (sator)

Reklama

Reklama