Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 3

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý austrálsky snímok z bojov austrálskych vojakov vo Vietname. Réžia a scenár sa venoval hlavne bitke, streľbe, delostrelcom a trocha situácii vo veliacom štábe. Postavy vojakov a jednotliví ľudia tam robili skôr kulisu. Žiadny "príbeh". Vo filme sa zdalo že padlo viacej vojakov ako v skutočnosti (18- uvedené na záver filmu). ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Určitě musím pochválit neotřelou produkci a obsazení. Austrálie ve Vietnamském konfliktu je zajímavý úhel pohledu a určitě za originální ztvárnění si to zaslouží plus. Zbraně, organizace vojska, určitá vyhlášená nevázanost i ty jejich sranda klobouky. Akční část je pozoruhodně zábavná, byť to rozpočtem určitě neohromilo a v podstatě se to odehrává v jednom lese. Třeba dělostřelecká příprava a podpora vynikající. Ale postavy mě v podstatě ničím nezaujaly a herecky tady není moc co vypíchnout. Jinak je to celkem svěží a zábavná věc. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Xtá variance na válku ve Vietnamu, tentokrát z pohledu australské armády, se zapojením australských tvůrců a herců. Vizuál OK, ale o žádném průkopnickém stylu natáčení nemůže být řeč. Krásně zde vynikne preciznost a režijní virtuozita Mendese (1917), oproti rutinní střihové skladbě a limitovaným rozpočtem Danger Close. Fandové válečných filmů se na to podívají a to je tak všechno. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po delší době zajímavá, akcí nabitá a atmosfericky povedená válečná smršť, která už od začátku vytasí na válečný film dost slušný a poutavý příběh a do konce diváka nepustí. Vojáci ve Vietnamu jsou 70% filmu pod palbou a akce filmu vůbec nechybí, ale co mě na filmu zaujalo daleko více byl příběh a hlavní parta asi 30ti lidí, ke kterým si divák běhěm filmu vytvoří pouto, a to se často nestává. S tímhle obsazením a dialogy bych si to dokázal představit i na delší seriál, na konci filmu režisér ždímá emoce a mě se chtělo skoro brečet:D Být krvavější akce, většího gore a nějakých close knife combatů, dal bych tomu plných 5, ale tyhle věci mi u válečného filmu místy chyběly na doplnění excelentního celku. Nečekaně dobrá záležitost ,kterou by si měl každý alespoň trochu zapálený fanoušek žánru pustit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Travis Fimmel ( Ragnar z Vikingů) velí 108 nezkušeným Australským a Novo Zélandským vojákům proti celému Vietnamskému battalionu a je to slušná válečná řež po delší době. Po krátkém úvodu akce téměř nesešlápne z plynu a byť nejde o velkou produkci, tak to vypadá velmi dobře, postavy si divák oblíbí a fungují také emoce především v závěru. Jediné, co mě trochu mrzí, že tvůrci nenašli odvahu přidat Gore, tedy extra syrových scén jako v Hacksaw Ridge se zde divák nedočká, ale i tak je to poutavá a zábavná podívaná pro fanoušky válečných filmů, kterých je jako šafránů takřka povinnost. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • I přes značné ztráty prohlásil Viet Cong bitvu o Long Tan za vyhranou, jelikož to bylo součástí jejich povstalecké propagandy. Některé jejich zdroje dokonce hovořili o 500 mrtvých Australanech, zničeném americkém letadle a 3 zničených australských obrněných vozidel. (Michnak)
  • Na konci filmu hraje „I Was Only 19“ od Johna Schumanna & The Vagabond Crew. (Duoscop)
  • Tento film je založen na skutečném příběhu. (Rominator)

Reklama

Reklama