Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Adolf Hitler dává naději německému lidu....... Příběh a osudy Maxe Manuse jsem nikdy neznal. Vlastně jsem ani pořádně nevěděl, kdo je Max Manus. Slyšel jsem o něm, ale nedokázal ho zařadit. Je to bezesporu velmi zajímavý příběh odvážného muže a bojovníka proti nacismu. CITÁT - Bůh ať stojí při vás............ ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Norský odboj proti německé okupaci a jeho hlavní hrdina Max Manus. Mladý, nesmírně odvážný a statečný muž velí celému norskému odboji. Příliš se neřídí příkazy z vnějšku, ačkoli jsou cvičeni i ve Skotsku, kde v exilu sídlí norský král. V Norsku provádějí zejména sabotáže a výbuchy lodí, potom vždy na chvíli prchají do Švédska. Ale Gestapo nespí a odbojáři jsou postupně likvidováni. Přežije jich jen hrstka a po válce mnohé z nich čeká další rozčarování. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Perfektní řemeslo, které hodně těží z tématu druhé světové války a žánrového kánonu, do nějž ovšem příliš nepřidává ani jej neporušuje. Je škoda, že tvůrci nevěnovali více úsilí a času souboji Max versus Siegfried (mohl to být chytrý a nekompromisní záporák). Ten se sice filmem prolíná a dokonce má i jakési vyvrcholení v jeho závěru, ale je příliš nekonzistentní a schématický. Což se v podstatě dá říct o celém snímku. Souboj Norů proti Němcům je díky skvělé audiovizuální stránce řekněme našlapaný, ale troskotá v základech. Tvůrci si házejí klacky pod nohy už jen tím, že divákovi nabízejí i náhled na situaci ze strany protivníka. Kvůli nedostatečnému prostoru ale Němci vypadají neschopně a jakékoli jejich pokroky jsou předneseny zkratkovitě. Nepůsobí jako důstojní soupeři. Škoda… ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Když Norsko nemá armádu, vybudujeme si svojí...!" pravil Maximo G. Manus a s partou kámošů se vrhnul do odboje, aby se posléze stal norským válečným hrdinou. A o pár let později natočili Norové příběh o hrdinství, přátelství a umírání za 2. sv. války. Film má ve chvílích boje relativně svižné tempo, akčním scénám nelze upřít napínavost, jenže pak je tu taky dost vatoidních řečí a nudnějších pasáží z "obyčejného" života, které srážejí body z celkového hodnocení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicky perfektne natocene, ale chyba tomu poriadny spad a drajv. Cely cas cakate, kedy sa film konecne rozbehne, alebo kedy konecne zacne poriadne hustnut atmosfera, ale do konca sa toho nedockate. Vyzera to akokeby nemali tvorcovia odvahu zobrazit pribeh o svojom narodnom hrdinovi poriadne nekompromisne. Vysledkom je film na ktory sa prijemne pozera, ale ani raz vas nechyti za gule. Skoda. Jednohubka na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně kdy Max (Aksel Hennie) a Gregers (Nicolai Cleve Broch) dostávají od krále Haakona (Stig Hoffmeyer) vyznamenání, je muž předávající vyznamenání do rukou krále Espen Sandberg, jeden z režisérů filmu. (Adrai)
  • Během filmu nikdy nezazní Siegfriedovo (Ken Duken) příjmení. Celé jméno je uvedeno až v titulcích popisujících příběhy jednotlivých postav po konci války. (Adrai)
  • Ve filmu jsou cílem operace Mardonius tři lodě. Ve skutečnosti bylo cílových lodí celkem 5, na jednu z lodí se však nálože umístit nepodařilo vůbec a nálože na jiné z lodí selhaly a loď potopena nebyla. (Adrai)

Reklama

Reklama