Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

predators 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, že jsem byl spokojený. Poklona patří především hereckým výkonům, které neměly nejmenší chybičku. Bohužel slabší stránkou je příběh, ale to se někdy u čínských legend stává:-) Ovšem největší předností filmu jsou souboje, které jsou místy velkolepé se správnou atmosférou. Především musím vyzdvihnout bitku s miminem na zádech:-) Jak už to bývá u tohoto typu filmů zvykem, velkou měrou na celém zážitku se podílí kulisy a ani zde tomu není jinak. Celkový dojem je tak 3 a půl, ale pro bojová umění mám slabost, takže za 4*:-)70% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem a věřil jsem ve více. Příběh je pro ty, kteří nejsou seznámeni s čínskou historií, docela zmatený, pro západního diváka je tu navíc až zbytečně moc sentimentu, nostalgie. Bojové scény jsou zmatené, někdy děsivě setříhané a nepřehledné. Jediné, co lze vyzdvihnout jsou herecké výkony Andyho Laua, Maggie Q a Sammo Hunga. Bohužel děj jako takový příliš negraduje, nemáte šanci proniknout hlouběji do osudu hlavních hrdinů, maximálně sledujete jejich rozjímání. Legendární šest století starý román Romance of the Three Kingdoms by si zasloužil lepší zpracování a nejsem si jist, jestli to zvládne John Woo a jeho Red Cliff lépe (trailer mě moc nepřesvědčil). ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi hodnotí tento film, po nedávném shlédnutí velkofilmu Red Cliff. Nejprve bych se pozastavil u hereckého obsazení. Andy Lau po filmech Válka rozumu a cti a The Warlords opět v akci, to je jako obvykle država snímku, podává jeho obvyklý výborný výkon. Sammo Hung Kam-Bo se mi líbil ve filmu SPL, tady je jako vypravěč a nejlepší přítel Lauovi postavy. Příjemné spestření této skoro pořád mužské výpravy je krásná Maggie Q, která je jak vynikající hudebník a stratég tak bojovník. Oživí celý film. Něco takového to opravdu potřebovalo. Bitvy jsou sice pěkné ale na můj vkus moc rychle a nepřehledně sestříhané. Osobní souboje jsou daleko lepší. Sečteno a podržeto, pěkné válečné drama. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrdinové nezabijíjející se díky vzájemnému respektu z bojového umu, porážející desítky nepřátel, vyhrávajíc nekonečno bitev a deseti tisícové armády. Snad vše co pro mě tenhle žánr filmu děla snad nejoblíbenějším. Navíc perfektní Andy Lau a opravdu krásná "záporná" hrdinka. A aspon sem se dozvěděl odkud ma John Woo scénu s bojovníkem a miminem na zádech :). Celkově taková demoverze Red Cliff. Po Warlords velké překvapení a když je řeč u tohodle filmu tak mě dost zaráží hodnocení, které bych si představoval právě obraceně. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dalsia z nespocetnych cinskych legiendl trpiaca nekoherentnostou hned na dvoch urovniach. V prvej polovici film pokryva obdobie cca 20 rokov, co pri zvolenej stopazi nevyhnutne vedie k pocetnym rozpravacskym skratkam. Tie drobia dej na segmenty s drhnucou naslednou viazanostou. Zaroven rozharanost je prenesena aj do strihu a snimania bojovych sekvencii. Naduzivanie detailov s malym poctom celkov v kombinacii s castou zmenou v rychlosti snimania v ramci jednotlivych zaberov vedie k chaosu na platne a stazuje orientaciu v boji. Ovsem od opatovneho prichodu deja do Phoenix Heights, akoby film zrazu zacal tocit iny reziser a viedol ho k vyrazne lepsiemu celkovemu vyzneniu. Rozharanost je zrazu ta-tam vdaka odklonu od akcie smerom k motivaciam a hlbsiemu nahladu do konania postav v intimnejsom aranzma scen. Byt tak prva hodina filmu zredukovana na uvodne cca 10minutove intro a zvysok by sa sustredil iba na rozhodujuce udalosti vo Phoenix Heights, bol by to vyborny film. Takto si ostava povzdychnut a pretrpiet prvu polovicu s o to vacsim uzitim si druhej, vyrazne lepsej casti. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bojové scény byl herec Andy On (Deng Zhi) jedním z kaskadérů zraněn v obličeji. A právě jizva na jeho horním rtu, kterou lze vidět v hercových pozdních filmech, je tohoto násilného aktu potomkem. Sám herec ji považuje za jakousi trofej za jeho pilnou práci na natáčení snímku. (Conspi)
  • Malou roli ve filmu má Qian Zhijun, známý jako Xiao Pang (Little Fatty). Ten se stal slavným v roce 2002, kdy se jedna jeho fotka objevila na internetu a poté se začala rychle šířit po internetových forech v Číně i zbytku světa. Postupem času se z ní stal internetový mem a Xiao Pang byl v roce 2006 označen jako jedna z nejznámějších tváří v Číně. Na své snadno získané slávě se rozhodl vydělat a sehnal si vlastního agenta, který mu brzy zařídil roli moderátora pořadu o vaření v jedné čínské televizní stanici. Role ve filmu Tři království: Vzkříšení draka je jeho filmovým debutem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama