Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co jsou to přátelé? Jsou důležití a nenahraditelní? Takové a podobné otázky si klade hlavní hrdinka, sedmnáctiletá Takahashi Rina. Má snad vše, po čem každá dívka touží. Je mladá, krásná, populární a velmi úspěšná u chlapců. Užívá si života plnými doušky. Nicméně i přes to přese všechno Rina trpí dvěma velkými nedostatky. Do jisté míry jde až o přehnanou neúctu k jejímu okolí, ale především o absenci opravdových přátel. Avšak to si Rina nepřipouští. Přátelé jsou pro ni pouze lidé, co se dají využít, když je potřeba. Toto pokřivené vnímání přátelství se ale začne měnit, když Rina jednoho večera omdlí na diskotéce, je odvezena do nemocnice a po několika vyšetřeních jí doktoři sdělí krutou pravdu o jejím zdraví. (Clareeta)

(více)

Recenze (11)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Rina je mladá dospívající dívka působící arogantním až mírně pyšným dojmem s absencí úcty k ostatním. Skrze svůj povrchní názor o přátelství bere okolní lidi jako formu využití, chová se k nim sobecky a postrádá jakýkoliv respekt k autoritám. To vše se změní, když kvůli své rakovině skončí v nemocnici, tam potká maličkou holčičku, která jí atakuje svými upřímnými city a navíc jí začne navštěvovat bývalá spolužačka. ■ Na můj vkus až moc rychlá změna charakteru. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film, který hodně ztrácí ve scénáři. Dostal by hvězdy minimálně 4, ale několik nelogických a naivních událostí prostě sráží celkový dojem. Jinak je to pěkná moralita o namyšlený holce, která se pod tíhou nemoci nakonec změní v pravý opak, obětavou dívku. Oceňuju taky japonštinu, která je v tomhle filmu z méhoi pohledu hodně wakariyasui :) ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak důležité je v životě mít přátele, a opravdu se povedl. I přes krutý děj (který alespoň mě nejednou dost emocionálně rozhýbal) je základní myšlenka jasná, vstřícná a skutečná. Co bych k tomu přidal je fakt, že sám znám dost lidí, pro které přátelé nic neznamenají kromě objektů, které se využívají, a tím skutečnější mi všechno připadalo. Sledovat život hlavní hrdinky bylo jako sledovat někoho, koho dobře znám, a základní prvek mi nemohl přijít absurdní, protože vím, že u mnohých je teď sobecký přístup k životu v módě. Ale to je jen takové podtržení toho, proč jsem byl nacucnut dovnitř filmu; pokud máte rádi smutné příběhy s poselstvím, Dear Friends je přesně pro vás. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film to není. Klidně by se obešel bez explicitního zdůrazňování toho, jak je důležité přátelství, i bez situací, kdy se dvakrát náhodou odnikud vynoří kamarádka, která na poslední chvíli hlavní postavě rozmluví sebevraždu. Ale dějově mě to od začátku tak upoutalo, že jsem na dvě hodiny přestal vnímat okolí, takže tomu po menším váhání těch 5 hvězd dám. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Co jsou to přátelé? Potřebuješ je, ale stojí ti v cestě. Pomůžou ti, ale zdržují tě. Je to někdo s kým si povídáš, někdo s kým se hádáš, Jsou nenahraditelní, nebo jsou jen k použití? Kdo je potřebuje? Tak takto začal film a môžem veru povedať že ja ich veru potrebujem ! Nechápem takých ľudí ako bola Rina, v hĺbke srdca sú veľmi milí a dobrí ľudia no správajú sa odmerane ba až arogantne :(, možno to bude tým že nepoznajú čo je to skutočné priateľstvo, Rina ho nakoniec spoznala len či nebolo už veľmi neskoro ... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama