Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Ma to pri zatim odvysilanych 12 castech v kazdem dile velmi prijemny spad, mysteriozne-detektivni ladeni, velmi sympaticke hlavni hrdiny a zacinajici dejovou linku, propojujici po sobe jdouci dily. Uvidime, jak se to vyvine dale. Hlavne nezapomente: "Kdyz zijete dlouho, minulost vas vzdycky dozene." ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Seriály mám rád především vtipné, ale kdybych měl vybrat jeden z těch krimi, či u tohoto seriálu fantasy, tak Za svitu měsíce je na předních příčkách. Prve jsem to viděl v hodině anglického jazyka a moc se mi to líbilo. Je to taková normální kriminálka, akorát v upírovském podání. Také bych chtěl říci, ža Alex O'Loughlin a Sophia Myles tvoří pěkný pár a s Alexem bych určitě někdy rád pokecal. 85% ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu hodně nápadité case-of-the-week zápletky postupně trochu slábnou, ale je fajn, že se prakticky výhradně točí okolo hlavních postav a tahle osobní zainteresovanost dodává seriálu něco navíc. Protože právě v hlavních charakterech je ta největší síla Moonlight. Jen těžko bych si dokázal představit pro '07 typičtější seriálový styl. Žlutý filtr, klipovitý střih, emo rock fláky na konci každého dílu, spíše epizodické zápletky a na pozadí se pomalu odvíjející ústřední love story. Podobných seriálů vzniklo a vzniká stále mnoho, ale jen málokterý se dokáže vymanit z vod průměrnosti. Moonlight má velkou výhodu v příjemných postavách s funkční chemií a poměrně chytrém writingu, takže mě absence minimálně alespoň ještě jedné série docela mrzí. Na druhou stranu je i přes mnohá otevřená vrátka seriál finální scénou dostatečně uzavřený a uspokojivě vypointovaný. ()

carly 

všechny recenze uživatele

začala som to pozerať kvôli Jasonovi Dohringovi a pilotný diel by som označila za priemerný. lenže tento seriál sa diel od dielu zlepšuje. charaktery sú zaujímavé a hlavne Mick je neuveriteľne sympatická postava. Beth je ako Lois Lane až na to, že ona sa pravdu o svojom Supermanovi dozvie podstatne skôr. a potom je tu Josef. ktorý by si jednoznbačne zaslúžil viac priestoru. a už som spomenula to skvelé herecké obsadenie? ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Alex O´Loughlin pochází z Austrálie, v seriálu mluví americkým přízvukem. (TomikZlesa)
  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)
  • Na začátku roku 2008 seriál vyhrál People's Choice Award v kategorii Nejoblíbenější nové TV drama. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama