Reklama

Reklama

Stařec s velkými křídly

  • Kuba Un señor muy viejo con unas alas enormes (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Magický realismus ve filmu: Starý anděl spadne za bouřky z nebe, stane se místní atrakcí a objektem uctívání zbožných poutníků. Barokní tragikomická bajka podle stejnojmenné povídky nositele Nobelovy ceny Gabriela Garcíi Márqueze. (NFA)

Recenze (4)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to pouze za skvělé scény s pavoučí ženou. Jinak je to jenom hraní se na surrealismus, magický realismus nebo anarchii, aniž by tam bylo z těchto odvětví něco opravdu skutečného, pravdivého, autentického. ()

Loretta 

všechny recenze uživatele

Nemám velkou zkušenost s poetikou magického realismu Jižní Ameriky, ale samotný příběh starce, který spadl z nebes a o kterého se starají chudí vesničané by mi vlastně ani nevadil. Těžko stravitelné pro mě však bylo všechno ostatní, co tento jednoduchý příběh doplňovalo. Hlučné, ukřičené a dlouhé kolotočářské scény s pavoučí ženou, podobně ukřičený dav lidí, který se na starce chodí dívat, ukřičený kněz píšící do Vatikánu. Vlastně nejvíce se mi líbil herecký výkon Fernanda Birri, který jen byl, mlčel a měl velká křídla. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

No ty vole, dokoukat to celé, to fakt vyžaduje odvahu. Nevím, co se mi to snažilo říct, a dokonce i v tomhle případě, to ani vědět nechci. ()

Reklama

Reklama