Reklama

Reklama

Xena: Princezna bojovnice

  • USA Xena Warrior Princess: A Friend in Need (Director's Cut)

Obsahy(1)

V daleké zemi vycházejícího slunce, v čase dávných tradic a zvyků, se mocná a odvážná princezna Xena ocitá tváří v tvář největší hrozbě, jakou kdy poznala. Stojí na bitevním poli proti zlému Yodoshimu a armádě jeho 20 000 nejlepších samurajů. Spolu s Gabriellou teď musí zachránit ohrožené město, vypořádat se se svou temnou minulostí a vzdát se svého vlastního života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám barvu - tohle jsem dal s dabingem a jen kvůli přítelce, která se zatoužila vrátit do dětství. No asi takhle - kdyby nám dětem takovýhle seriály pouštěli komouši v mým dětství, taky bych je asi hltal. Ale já čuměl na Zelený údolí a podobný hrůzy. A z novodobější produkce je tahle krávovina určitě objektivně hodnotnější (=fantazii jitřící a zvídavé děti k zájmu o historii povzbuzující), než třeba nějaký sajrajty jako Beverly Hills Nevímkolik, Přátelé, Tvajlajt a podobný žumpy. Jen už byl tenhle celovečerák na mě moc dlouhej, Xeně sedí líp ty třičtvrtěhodinovky, při delší stopáži ten xenově nablblej děj už dost nudí. A Gabriela je fakt na pěst, strašná postava i strašná představitelka, ukrutná tlama, příšernej sestřih... pochcat a zapálit! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malý hltal seriál Xena a Herkules, byl jsem v sedmém nebi. Bohužel jak jde čas a vše se objevuje na dvd (za což jsem velmi vděčný), tak i Herkules a Xena nás (nebo spíš mě) můžou obšťastňovat znova na obrazovkách LCD a plazmových televizí. Fakt je, že všichni rosteme a (tomu nezabráníme) naše oblíbené seriály se mění spíše v kýč. Putování Xeny a její věrné přítelkyně Gabriely bylo zábavné... ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Čtvrtá hvězdička je hlavně za to, že jsem na tomhle seriálu vyrůstal a zbožňoval jej, navíc zasazení v Japonsku mělo své zvláštní kouzlo. Začátek v čajovně mi silně připomněl hongkongský film A Chinese Ghost story, který mám moc rád, navíc jsem se dočkal i uzavření Xeniných dobrodružství, protože poslední série jsem už bohužel nesledoval. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Závěrečný dvojdíl seriálu Xena, který také vyšel v jednolitém sestřihu jako samostatný film. Jako Xenitka puristka jsem to do dnes neakceptovala, za skutečné finále nadále považuji When Fates Collide, finální díl s Alti a s alternativním řešením zápletky Xena a Caesar dobyvatelé celého tehdy známého světa. To pozitivní hodnocení samostatných A Friend in Need je s přihlédnutím k tomu, že jako samostatný film to funguje dobře. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem se něco nakoukal Herkula, Xenu jsem bral jako dosti chabou náhrašku, ale dejme tomu. Tento film je ovšem esencí toho nejhloupějšího z celé série v opravdu netradičním prostředí (což si vyžádalo i dosti trapný kostým) a "scénář" i triky patří k tomu nejhoršímu, což bych u filmové podoby nečekal. Závěrem se pro mě potvrdily všech lesbické konspirační teorie ve scéna, když Xeňa dostala do těla, načež Gábi rychle běží do studny a ústy(!) nabere vodu, aby jim pak efektně (nikoli ovšem efektivně) předala. Chjo, ať byla Xenie, jaká chtěla, takový konec si nezasloužila. ()

Zajímavosti (4)

  • Hora Mount Fuji skutečně existuje a nachází se v Japonsku. (fiLLthe3DD)
  • Film vznikl sestříháním dvou posledních epizod seriálu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama