Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wataru chodí ještě na základní školu, ale už teď má rád dobrodružství a strašidelná místa. Jednoho dne spatří v opuštěné budově malého chlapce a je přesvědčen o tom, že se jednalo o ducha. Když druhý den přijde do školy spatří tu tvář znovu, ale podle všeho se nejedná o žádný přízrak, ale pouze o nového studenta. Wataru je nadšený, protože mu nový spolužák připadá naprosto úžasný, ale když se vrátí domů, čeká na něj nepěkné překvapení. Jeho rodiče se rozvádějí a otec se stěhuje pryč za jinou ženou. Utíká za ním, ale místo toho se dostane do rozpadlého domu, kde drží banda starších sígrů spoutaného nováčka a krátí si chvíli tím, že ho bijí. Wataru je na vážkách, jestli se do toho má vůbec plést, aby neměl také problémy, ale nakonec v něm přeci jen zvítězí smysl pro spravedlnost a alespoň se mu podaří chlapci odlepit pásku z úst. Netuší ovšem, že i tato malá pomoc úplně stačí, protože chlapec vládne nadpřirozenou schopností vyvolávat démony a přízraky. (EMIA)

(více)

Recenze (11)

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Krasný svět se silným příběhem a atmosférou, kterým ještě pomáhá velmi dobré audiovizuální zpracování (i když ty přechody mezi 2D a 3D jsou občas až moc okaté a na škodu, ale dají se překousnout). Opravdu jsem si tenhle snímek užíval od začátku až do konce a rozhodně nesouhlasím s komentářem Idaha. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tomuto dílku by slušela spíše seriálová stopáž. Takhle je to moc rychlé, postavy proběhnou kolem aniž si je člověk stihne pořádně prohlédnout natož se snimi sžít. I celkové vyznění je takové zmatené, jelikož celý film je taková směska vlivů z jiných anime. Ani pěkná animace a solidní hudba nevytáhnou tento film do nadprůměru. 60% ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animáč jež mile překvapil a zasloužil by si lepší hodnocení. Poté co hlavního hrdinu opustí otec a následně zkolabuje matka, dostane se vzhledem k okolnostem do jiného (nemateriálního) světa kde má možnost po splnění jistých úkolů vyslovit jedno přání. Tím začíná kolotoč mnoha událostí na jehož konci stojí volba jak změnit osud – svůj či ostatních. Upřímně jsem se docela dobře bavil, hudba pěkná, o napětí nouze není, akce rozhodně nechybí, naznačena je i troška romantiky a v závěru dochází na vcelku tradiční souboj se svým vnitřním já nejen hlavního hrdiny. Snímek je sice lehce dětsky orientován, ale jakožto dospělák jsem s tím neměl žádný problém a nebyl jsem sám. Viděno na projekci v JICC Praha 1 s anglickými titulky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Silné myšlenky a osobní příběhy naroubované na fantasy dobrodrůžo které ale nepůsobí konzistentně.. Příliš často nějakou krizovku vyřeší princip "deus ex machina". Celý ten svět působí nahodile a necelistvě-jen jako řada fantasy událostí psaná narychlo před deadlinem... Mé hodnocení je někde mezi 3 a 4.. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Okrem tohohle filmu jsem ještě neviděl anime, které by bylo zároveň skvělým filmem (...seriálem) a zároveň nepřestávalo být... anime. Brave Story vytváří skvělý fantasy příběh, přináší uvěřitelné hrdiny, skvělou zápletku i úžasné zpracování, což mi všechno umožnilo se na začátku do filmu ponořit a vyplavat z něj až dlouho po skončení titulků. Rozhodně jeden z nejlepších anime filmů co znám, ne-li nejlepší. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama