Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (více)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (32)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

あなたは私を愛していますか?Krásné. Zrovna na něco podobného jsem měl náladu. Celou dobu jsem si říkal, že režisér bude Číňan (podle toho, jak je to uletěné, nostalgické a moderní), ale nechtěl jsem přerušit film, abych si to ověřil, protože se na to moc pěkně dívalo. Následně zjišťuju, že zřejmě režíroval i jeden z příběhů v mém oblíbeném About Love. Nedivím se :). Posledních 10 minut si pouštím počtvrté a zřejmě ne naposledy. ■ P.S. Zdá se to jenom mě, nebo zní doopravdy z úst Wicki Zhao ta čínština neuvěřitelně sexi? ■ P.P.S. Originální scéna psaní rtěnkou po předním skle auta (vím, že se Číňané a Japonci mohou domluvit přes znakové písmo, takže mi pointa neunikla) ... křižovatka lidských osudů ... na to jsou dobré všechny ty vedlejší figurky, které na první pohled příběh rozbíjejí, ale na druhý se jen jejich prostřednictvím zesiluje efekt míjení se (když v jednu chvíli prochází dvojice kolem baru, z kterého zní sinatrovo Strangers in The Night, říkal jsem si: "to je přesně ono") a "vypráví se" scény, které ústřední dvojice prožít nemůže. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Optimistické, životní, romantické, milé, noční, přátelské, veselé. Nevím, jestli se tento film hodil zrovna na mojí dnešní pochmurnou náladu, rozhodně je mi hned lépe. Nádherný příběh o dvou lideh, kteří si rozumí i přes jazykovou bariéru. V elém ději se spíše vede řeč o vztazích, nevyřčených citech, o dlouholetém unaveném vztahu a nově objevené lásce. Nejvíc se mi líbila hudba, vážně příhodné písničky. Hlavní hrdinové (Lin Xi, Mizushima) báječní, roztomilí a skvěle sehraní. A taky mě potěšila vtipná japonská postavička Naoto Takenaka. "..jak se japonsky řekne "Miluješ mě?" ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Něžné, klidné, milé a hodně sympatické. Mělo to své neduhy, ale krásné chvilky je převálcovaly. Navíc krásný soundtrack tomu dodává šmrnc. Najde se sice spousta mnohem lepších filmů, mě se však tento snímek ohromně líbil a zanechal ve mně jen ty nejlepší pocity. Líbila se mi hlavně vztahová stránka, která byla pouze o dvou cizích lidech, kteří se pomalu poznávají. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Představte si Linklaterovo Před úsvitem, kdyby Ethan Hawke mluvil japonsky a Julie Delphy čínsky a potkali se v Šanghaji. Tak nějak působí The Longest Night in Shanghai. Hlavním postavám patří většina filmu a chemie mezi Vicky Zhao a Masahiro Motokim v nočním čínském velkoměstě (za skvělého písničkového hudebního doprovodu) je perfektní. Bohužel tvůrci tlačili na pilu a přidali více romantických linií (ve stylu Lásky nebeské), které spolehlivě rozbíjejí atmosféru sbližování se hlavních aktérů. Přesto nelze jinak, než tuto chuťovku doporučit... 70 % ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho chce říci hrozně moc... přehnaně moc... jako dát si na špagety sýr, bešamelovou omáčku, kečup, olivy, ořechy, kokos, rybu, ananas, kaviár, rozinky, puding, zázvor, kakao, hořčici, strouhanku, podmáslí, řeřichu, kacuobuši, brusinky... a pokusit se to sníst. Důsledkem toho, že se řeší 8 vztahů (fakt), je přílišná zkratka a tedy nevyhnutelná povrchnost, klopotnost. Část hereckých výkonů, hlavně ústředního páru a Takenaky, byla výtečná. Ale jen u posledního jmenovaného, který je komik, byly komediální vložky legrační, jinak tomuto dramatu dost ubližovaly. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Shanghaji a Tokiu. (Cheeker)
  • Sluchátka, kterými se Mizushima (Masahiro Motoki) v první části filmu izoluje od okolního světa, jsou značky Bose a mají funkci aktivního potlačování okolního hluku. Technologie, původně vyvinutá pro piloty stíhaček, spolehlivě odizoluje například hluk auta, letadla nebo středně hlasitý hovor. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama