Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zase konstatovat, ach ty remaky.Ale tak nějak jsem to během včerejšího koukání na první díl spolkl.Ono se to povedlo.Vnesli do vědeckého thrilleru nové rozměry.Myslím, že lidské.V duchu jsem to porovnával jak s románovou předlohou, tak s prvním zpracováním.A výsledné úvahy nejsou špatné.Jde sice opět o potenciálně katastrofu světového formátu,kontakt s živou entitou na nebílkovinné a nekyslíkové bázi, která bleskurychle zabíjí hostitele.No a než se najde medicína na to jak z maléru, tak je na co koukat.Počkám si na druhý díl, ale myslím, že čtyři hvězdičky postačí ke slušnému ohodnocení tohoto filmu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný sci-fi thriller, který mi však po stránce scénáře přišel dost nedotažený a v poslední třetině používá zbytečně laciné oslí můstky. Navíc film nakousl množství otázek, na které jsem já osobně čekal mnohem uspokojivější odpovědi. Namísto toho tvůrci udělali klasickou věc: aby nemuseli vymýšlet nějaký dechberoucí moment (resp. nečekanou kravinu, která mě posadí na prdel), raději neřekli vůbec nic. Těžko odhadovat, jak moc se pan scénárista držel knižní předlohy... jednou se k ní snad také dokopu. Každopádně to bylo místy dost napínavé, dobře zahrané a na TV film s hodně solidními efekty. To dynamické bubnování v závěru tomu dalo hodně. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s původním filmem, tak je tu méně vědeckosti, více klišé, více korektnosti (například vědci musí být složeni ze všech myslitelných ras a pohlaví, zabíjení zvířátek musí být pohoršeně komentováno atd.) (souvisí s dobou vzniku), více patosu (ehm, v původním filmu nebyl žádný). Herecké výkony jsou značně horší (během celého filmu jsem jim ty role nevěřil, pořád jakoby na mě křičeli: "jsme herci!"), i to charisma mají nižší, technickoumělecké zpracování snímku značně obyčejné, oproti originálu. Stará verze působila dojmem fiktivního dokumentu, tak moc důvěryhodná byla. Nová verze je prostě obyčejným televizním scífkem s vyššími ambicemi. Na druhou stranu je fajn, že příběhová linie je daleko komplikovanější a fantasknější. Tento fakt dává nové adaptaci svůj smysl. Přestože je nová linka ve své podstatě hloupá, dostává to film na zajímavější úroveň. Škoda, že ke konci se vrší docela blbosti a některé klíčové věci vyšumí do ztracena a některé jsem zcela nepochopil. Všechno zde také musí být daleko megalomanštější, aby to dnešní diváky zaujalo. I přes 180 minut délky a čerstvě absolvovaný původní film jsem se ale skoro nenudil, což jde adaptaci nové velmi k dobru. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Hm.. je celkom vtipné zistiť, že film, ktorý ste kedysi napálili na dvd s vedomím, že je spojený so seriálom Andromeda, má od Andromedy na míle ďaleko.. a ešte vtipnejšie je následne zistiť, že táto Andromeda má pokračovanie a vy máte len prvú časť! Dopozerať film s pokojom na duši je možné iba ak ho človek berie s humorom. P.S.: Pri tomto by sa dala perfektne hrať "drinking game", s tým, že by sa pilo vždy, keď niekto na obrazovke zahlási "Hoďte tam atomovku!" ako aj všetky podobné obdoby tohto slovného spojenia. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama