Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal filmu o smrtiacom víruse, v ktorom tým vedcov netvoria šaškovia s iq 450, ale normálni inteligentní ľudia. Všetky postupy sa dajú logicky odôvodniť a celkovo musím tvorcom uznať snahu natočiť snímok čo najreálnejšie. Pár nezmyslov sa síce nájde, ale vzhľadom na stopáž ich odpúšťam. Zaslúžené 4*. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

Reklama

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná televizní minisérie podle námětu Michaela Chrichtona, která dokáže "chytit" relativně široké spektrum diváků, nicméně jen obstojně zaujmout ty, co měli možnost číst předlohu nebo jen vidět původní zpracování (Kmen Andromeda (1971)), jež svou pomalou a depresivní atmosférou, ne nepodobnou Kubrickově 2001:Vesmírné Odyssee, vysoce převyšuje ve všech směrech dvoudílný snímek z produkce bratří Scottů, jež je poněkud uspěchaný, přeameričtělý a hlavně přibyly úplně zbytečně namísto vědeckého ladění místy pro mě jen těžce poživatelné militaristické tendence (o zápletce s novinářem ani nemluvě). Libivost a moderní efekty jsou sice fajn, ale celé by to nemělo být na úkor atmosféry, se kterou si opravdu autoři v sedmdesátých letech poradili lépe, ale je asi jiná doba a průměrný americký divák vyžaduje spíše takovéto ladění. Nic není dokonalé a tento snímek už vůbec ne, ale nakonec "televizní specialista" Mikael Salomon odvedl kvalitní práci, která si myslím zaslouží pozornost. 8/10 ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem kdysi knížku, viděl jsem původní filmové zpracování a na tenhle remake jsem se i těšil, ovšem už na konci prvního dílu jsem tušil, že je něco v nepořádku. Scéna ve stíhačce mě nijak nešokovala, byla očekávaná, ale proč tak tak brzy ve vyprávění příběhu ? Pak to přišlo, ve druhém díle, který jsem viděl asi s odstupem týdne jsem zjistil, že si tvůrci něco přidali navíc a uměle prodloužili stopáž filmu. Škoda, nemusela z toho být nakonec taková slátanina ve které sem se celkem zamotal. Od bratří Scottů bych tedy čekal víc. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co se pointy týče, občas to bylo jako kdyby jste se dívali okýnkem do pračky a snažili se zahlédnout červenou ponožku. Ale zábava to byla a jistě je třeba ocenit, že film se stopáží 180 minut nenudí a po celou dobu udrží pozornost diváka. Chvílemi se Andromeda jeví jako klasický epidemiline film, potom jako čisté sci-fi a pak zase jako jeden z mnoha konspiračních filmů... . A to celé se točí v klasickém schématu, kde nemůže chybět šťouravý reportér, pár geniálních vědců, zlí hoši z armády a vlády a v neposlední řadě také president USA. Ti všichni tam byli a chovali se přesně tak, jak jsou amíci naprogramovaní. Díky produkci bratrů Scottů, jsou všechny vojenské scény a triky na velmi dobré úrovni(další příležitost ukázat, že USA jsou v technologiích několik světelných let před zbytkem světa). Co se herců týká, tak nebylo až tak moc co hrát, takže nikdo nevyčnívá. Vědci, vojáci, politici... . Celkový dojem je, že jde o zručně zvládnutý film, který ovšem nedosahuje úrovně Andromedy z roku 1971, natož pak knižní předloze. Přesto je to v rámci žánru nadprůměr. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama