Reklama

Reklama

Purpurová křídla, tajemství plameňáků

  • Velká Británie The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos

VOD (1)

Obsahy(1)

"Jedna z posledních afrických velkých záhad" - tak by se dal jednou větou popsat tento úžasný dokument, pojednávající o jedné generaci plameňáků na jezeře Natron v rovníkové Africe. Je to neuvěřitelný příběh o zrození, putování, rodinných poutech, životě i nelítostné smrti! Na jezero Natron se každoročně slétává na půl milionu plameňáků, aby v bezpečí před všemi predátory (včetně lidí) a v neskutečně krutých podmínkách dali život nové generaci.
Dokument podtrhuje úchvatný soundtrack, který má na svědomí anglická nu-jazzová partička - The Cinematic Orchestra. Film chce v neposlední řadě upozornit i na aktuální nebezpečí, které hrozí jezeru Natron ze strany indického koncernu Tata Chemicals, podporovaného nepřímo i tanzanijskou vládou. Tato firma se chystá začít z jezera těžit sodu a může tak ohrozit celosvětovou populaci plameňáků, jako se to již stalo na nedalekém jezeře Magadi, kde podobná továrna již stojí. (enyvan)

(více)

Recenze (11)

whack 

všechny recenze uživatele

20 miliónov rokov plameniaky žili a migrovali medzi jazerami v Afrike. Väčšina z týchto jazier, vrátane jazera Natron, je dnes vážne ohrozovaná znečistením a rozvojom. Koľko generácii plných života a krás majú plameniaky už len pred sebou? A kto bude zodpovedný za to, keď úplne zmiznú? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprostá fantazie. Nádherný dokument o životě plameňáků na jednom ze solných jezer Afriky. Každý záběr je skvostem, který navíc podkresluje přenádherný soundtrack. Záběr na purpurové plaměňáky stojící v jezeře v jednotlivých tónech duhy, která se v něm odrážela byl uměleckým dílem... Podobně ma mne účinkoval jen Mikrokosmos a Putování tučňáků. Člověk díky těmto dokumentům jen v úžasu a i jisté pokoře žasne nad krásou a složitostí přírody. A to co k tomu předvedli borci z The Cinematic Orchestra !!! To je opravdu dechberoucí.... Zmíním jen jednu skladbu, která se již stala legendou způsobující husí kůži komukoliv kdo ji zaslechl...  Arrival of The Birds & Transformation. Tohle je zkrátka na plný počet purpurových pírek.! Nutno vidět !!!! * * * * * ()

Reklama

enyvan 

všechny recenze uživatele

Úchvatný dokument, který vypráví takový příběh, jemuž se téměř nedá ani uvěřit! Nikdy jsem vlastně o plameňácích nic nevěděl a o to víc překvapující tenhle dokument pro mne byl! Velmi kvalitně natočeno, se záběry, u kterých si člověk občas říká 'jak tohle sakra natočili?'. S hudbou, která někdy jemně podtrhuje a jindy prostě zdůrazňuje tu kterou scénu a určitě by si zasloužila svůj vlastní komentář! Cinematic Orchetra prostě opět nezklamali a ukázali, že mají stále co říct! Btw kdyby jste někdo sháněl titulky, napište mi. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba Cinemathic orchestra povyšuje tenhle disneyovsky podaný dokument na mnohem víc než pouhý dokument... Scéna, ve které nemilosrdní ptáci marabu chladnokrevně zabíjejí mladé plameňáčky je tak sugestivní, že jsem si takřka zakrýval oči. Na můj vkus byla do filmu trochu násilně nacpaná linie o mláděti, které sledujeme po dobu jednoho roku (kdoví, jestli to bylo skutečně jedno zvíře, nebo jen disneyovský scénáristický konstrukt). Příběh plameňáků skrývá nejedno překvapení, a já bych si tohle obrazově i zvukové dechberoucí zpracování ujít nenechal. ()

maoc

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal přes soundtrack od The Cinematic Orchestra, který je prostě dechberoucí. Už jen názvy jednotlivých skladeb a jejich emocionální vyznění mi jasně napovídá o scénáři filmu. Věřím, že ve spojení s obrazem půjde o úžasné audiovizuální dílo. Malá ochutnávka zde: http://www.disney.fr/filmsdisney/disneynature/lesailespourpres/ nebo též zde: http://www.youtube.com/watch?v=S9vBVOXrldM&feature=related ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama