Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (110)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se až tenhle film uvidím, ale stále sem čekal, že mě zklame. Opak je pravdou. I když se to tu začíná pomalu zvrhávat v odpadové orgie, tak podle mě je tenhle film to lepší, z tohoto žánru, co se u nás v poslední době vyprodukovalo. Minimálně celý ten námět má velký potenciál. Ano...scénář tam trochu ujíždí a někdy ujíždí až moc, ale pořád se to drží atmosfericky na stejné vlně. V druhé polovině filmu, kdy se dostáváme do Pražského podzemí se sem tam i objeví tísnivá atmosféra chodeb.Soundtrack by se mohl vyrovnat leckterému filmu ze zahraničí a ta kamera jak by smet. Roztřesená kamera není v českých vodách moc používaná technika a tady se výborně hodila. Film mě vůbec nezklamal, spíš mě mrzí to hodnocení, které je tady. Myslím, že jakmile je někde párkrát odpad a pár negativních komentářů, film je odkázín k záhubě, zvlášť, když je ještě z České Republiky. No nedá se nic dělat. Pro mě příjemné překvapení s celkem slušným obsazením, sem tam děravým scénářem, ale celkem velkým potenciálem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na český poměry není Labyrint vyloženě ptákovinou. Postavy žijou a jejich některá jednání se dají pochopit. Chyba vězí v tom, že než s hrdiny vlezete do spletitých chodeb podzemního labyrintu, trvá to skoro hodinu. V té se musíte přebrodit přes horu nezáživných dialogů o původu titulního místa, nebo přes kratičké flashforwardy, které naznačují, že v podzemí půjde o kejhák. V téhle závěrečné třetině se konečně objeví náznak atmosféry, za což můžeme poděkovat lehké paranoii a citelné stísněnosti. Pointa je už ale vážně pitomoučká a podtrhává bezradnost scénáře, který v bludišti katakomb sám zabloudil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za mě za dvě, ač rád bych více dal a kdybych měl ohodnotit první polovinu, tak dám určitě hodnocení vyšší, ono, scénář je tam sice stále debilní, ale snaha přináší mnohem víc ovoce, v druhé sklepní polovině vynikne jalovost scénáře o to víc... A přitom technicky je to hodně dobré a třebas roztřesená kamera se hodí a v českém počinu je to věc nevídaná, osvěžení je i zajímavá hudební složka, dokonce i ti herci občas hrají a někteří z nich dokonce dobře (kdo by to byl do takového ansámblu řekl). Bohužel všechno podráží scénář, který krom základní příběhové kostry blbne i v dialozích (pár frází zazní pětkrát během pěti minut a pak je už neuslyšíte), některé snahy o nadávky bez nadávek působily docela směšně a obyčejné "do prdele", nebo "kurva" by vyznělo lépe, stejně tak u vtipů (které jsou občas dobré, zjevují se v první části) by slušelo ubrat na infantilitě a spíš se snažit zapracovat víc černého humoru a sebeironie. Některé postavy by slušelo škrtnout komplet - to rádoby goth metalové sdružení kanálních filosofů mělo být co?.... Přesto věřím, že tvůrci mají potenciál a pokud jin někdo předhodí dobrý scénář a dramaturgii, může vzniknout hodně dobrej film, protože i tady se jim místy podařilo navodit slušnou atmosféru, kéž by se čt pustila do nějakého vhodného projektu... Jo ... A je to příšerně předvídatelný... "... A která se stala obětí žido bolševicko zednářského spolku illuminátů a díky tomu prosublimovala tímto sklepem do úplně jiné dimenze! " PS: product placement docela viditelný, vpravdě nechutný, ale agentura pro studium v zahraničí pobavila (jestli tam teda šlo o PP) (o=´ ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Nejluxusnější flimová záležitost za uplynulý rok pochází z České republiky. Lucie Vondráčková ve své životní roli, hraje ve filmu, který je plný záhad, napětí, mysteriózních situací a vynikajících hereckých výkonů. "Tohle je můj sklep, můj materiál...!" jak říká Lucinka během tohoto úžasného filmu. Tak jo Luci, klidně si ten sklep (chodby) nechej a s tím materiálem si třeba vy... oko! Tvoje hysterická estráda v těch chodbách byla vrcholem hereckého umění! Paráda za 0%! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Lucie Vondráčková potvrdila účast ihned po přečtení scénáře. (Bauer)
  • Lucie Vondráčková nazpívala pro film stejnojmenou píseň. Ke skladbě byl natočen i videoklip, který měl premiéru 26. srpna 2011. (Patw)
  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)

Reklama

Reklama