Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Epizodičnost původního konceptu – tedy seriálového Sexu ve městě – se promítla i do jeho celovečerního následovníka, díky čemuž si můžeme o kompaktním příběhu nechat jen zdát. Celý film tak připomíná zhuštěný slepenec několika seriálových dílů a zvolená celovečerní forma tak pozbývá smyslu – pokud tedy pomineme marketingové záměry a koncept „dojné krávy“, kterou je třeba ještě párkrát zatahat za cecík, než úplně vyschne. Filmový Sex ve městě pak vyjma rozvinutí osudů ústředních postav nenabízí vůbec nic nového a veškerá kritika i pochvala směřující k původnímu seriálu je v podstatě aplikovatelná i jeho filmového následovníka. Pokud máte rádi původní seriál, není co řešit a samotný film vás nezklame. Já osobně však od celovečerní verze fenoménu očekávám něco více sofistikovaného než jen pouhý přídavek, který fanouškům poskytne další dvě hodiny ve společnosti oblíbených postav a na prodeji lístků jim přitom řádně provětrá peněženky. Důkazem toho, že to jde i o několik řádů lépe, jsou celovečerní Simpsonovi, kteří grandiózně konvertovali do celovečerní podoby. 60% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jednička má ještě trochu seriálového kouzla, příběh je celkem ucelený, leč trochu roztahaný, má ale postupný spád a graduje. Že hrdinky žijí trochu mimo realitu, je fakt, není to ale fér vyčítat filmové verzi. I přes některé výtky stále cítím pod tou povrchností oproti druhému dílu jistou dávku promyšlenosti. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem seriál nikdy neviděla, nebo taky tím, že jsem od toho vůbec nic nečekala. Ale popravdě řečeno, i přes dvě a půl hodiny jsem se ani jednou nenudila, slušně jsem se bavila a jednou nebo dvakrát jsem byla i dojata :). Ve srovnání s ostatními filmy by to byl pouze průměr, ale v dnešní době podprůměrných komedií si to zaslouží 70%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem téměř nic a dostal jsem vše... tak to občas je, ale u tohoto "typu" filmu se to příliš často nestává. Ano, je to kýčovité, pestrobarevné, ulítlé a nevim co všechno, ale přes to všechno, je to prostě FAJN. Milé, úsměvné, luxusní, vtipné, smutné, dojemné, trapné atd. jako celý Sex ve městě. Děvčata jsou prima a bude mi smutno. Samantho jsi jednička:-)! A nesmím zapomenout na neuvěřitelnou písníčku "Auld Lang Syne", lepší verzi neznám! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych asi napsal, že nepatřím mezi vášnivé fanoušky seriálu ale i tak jsem většinu epizod sledoval s chutí. Na film jsem se nějak výrazně netěšil ale byl jsem docela zvědaví jestli tvůrci dokážou zaujmout více jak dvou hodinovým filmem když si doteď vystačili s 30 minutami. Film se více než seriál zaměřuje na hlavní hrdinky a mužské osazenstvo je úplně odsunuto na vedlejší kolej. Víceméně je zde vše co mají fanoušci seriálu rádi ale ta délka je opravdu moc a humoru docela málo. Určitě ale potěší to, že ženské hrdinky se chovají a dělají to samé jako v seriálu. Pokud patříte mezi opravdu vášnivé fanoušky seriálu klidně si hvězdu připište. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • V čase od 1:12:55 do 1:13:10 si můžeme všimnout, že se u Carrie (Sarah Jessica Parker) na položených nohách objevuje jednou časopis, v dalším záběru desky a časopis a poté opět pouze časopis. (Pavlínka9)
  • Hlavní hrdinky se na plátně během filmu převléknou zhruba 300x. (Lobotomas)

Reklama

Reklama