Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

mcb 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem nevěděl, jestli mám hrdinky rád nebo je nesnáším. Na jednu stranu sympatické čtyřicátnice, které s grácií proplouvají svým životem a atakují diváka svou upřímností a výpovědní hodnotou o vztazích obecně, na druhou ženy, které naprosto nic nedělají a mají všechno, žijí svým konzumním a povrchním životem, který je jako vystřižen s módních časopisů (což je i tvůrci podtrženo scénou s kožichem). Nehledě na to, že je to příjemná podivaná, která i přes obludnou stopáž (2 a půl hodiny!) dokáže zaujmout i pobavit zároveň. Navíc se mi zdá, že celá zápletka se motá jenom kolem toho, jak ženy nedokáží odpustit mužům a tak se raději půl roku ukájejí smutkem, než aby se je snažily vyslechnout a popřípadě zvážit situaci. Vždyť předem snad oba dva vědí, co chtějí. Jinak je to určitě jedna z nejlepších adaptací seriálu, kterou díky me absolutní neznalosti (viděl jsem cca 2 díly) bohužel nemůžu docenit tak, jak by si zasloužila. Zatím jsem ve fázi Label it :) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale já si v seriálu moc neholduju a ani moc mi do hlavy nejde jeho úspěch.A stejně tak film-s nadějí na odpolední komedii kterou bych zaplácla čas ,jsem se na to koukla a ...no ... neříkám že bych se chvílemi nebavila, ale přesto to na mě působylo tak nějak chladně,ohraně,povrchně... Z postav mi byla hrozně nesympatická Sarah Jessica Parker u které nechápu přívlastek módní ikona,protože vypadá upřímně řečeno jako kobyla a to doslova...a to její herectví taky není žádná sláva.Naopak nejlepší postavou dle mě zahrála Kim Cattrall která snobskou Samanthu vystihla dokonale.Jinak nic-moc,stejně jako seriál... ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem seriál nikdy neviděla, nebo taky tím, že jsem od toho vůbec nic nečekala. Ale popravdě řečeno, i přes dvě a půl hodiny jsem se ani jednou nenudila, slušně jsem se bavila a jednou nebo dvakrát jsem byla i dojata :). Ve srovnání s ostatními filmy by to byl pouze průměr, ale v dnešní době podprůměrných komedií si to zaslouží 70%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba zdůraznit, že tento film je určen pro fanoušky stejnojmenného seriálu a zvláštní význam bude mít především pro ženy a snad ještě transvestity. Mužské publikum nebude mít tolik pochopení pro ječící čtyřku zralých, dobře situovaných, emancipovaných a extravagantních Newyorčanek, z nichž každá prochází určitým mezníkem ve svém životě, ale zároveň ho prožívá spolu se svými nerozlučnými kamarádkami. Snímek má svoje slabá místa, především je to délka filmu, kdy navíc druhá polovina ztrácí šmrnc a vtip, tento nedostatek však s pomocí přihmouřeného oka nahradí svět bláznivých modelů, úžasných botek, neuvěřitelných šaten a luxusních restaurací, ale i trocha sentimentu a kouzelných momentů, které nejsou zaměřeny pouze na efekt, ale září lidským teplem tak, že vás musí dojmout - mě dostaly zvláště prostřihy silvestrovskou nocí, provázené fantastickou hudbou a setkání Mirandy se Stevem na Brooklynském mostě. Nesmím zapomenout na láskyplné nasnímání velkoměsta, kdy se obrazy portálů pětihvězdičkových hotelů klidně koupou ve špinavých kalužích a vy už chápete, proč jeho obyvatelé nosí trička s nápisem "I LOVE N.Y." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Jako kostýmy posloužily zbrusu nové modely, které se dosud neobjevily ani na přehlídkových molech. Natáčet se s nimi mohlo jen pod dozorem ochranky. (Reiniš)
  • Na otázku, jestli se ještě někdy dočkáme pokračování, odpověděla představitelka Samanthy Kim Cattrall: „Sex ve městě změnil náš pohled na ženy-čtyřicátnice, tak proč by totéž nedokázal i s padesátnicemi?" Pokračování filmu Sex ve městě 2 (2010) vzniklo o dva roky později. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno