Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (615)

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím dobre rozbehnutú prvú polhodinu, občasný vtipný okamih a geniálny iPhone product placement, tak mi toto plytké, umelé, v povrchnom gýči sa bahniace a stopážovo zdĺhavé NIČ dalo menej, než mi dá dobre spravený trailer k filmu akéhokoľvek žánru. Hraná verzia Winx Clubu pre "dospelé" publikum. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Epizodičnost původního konceptu – tedy seriálového Sexu ve městě – se promítla i do jeho celovečerního následovníka, díky čemuž si můžeme o kompaktním příběhu nechat jen zdát. Celý film tak připomíná zhuštěný slepenec několika seriálových dílů a zvolená celovečerní forma tak pozbývá smyslu – pokud tedy pomineme marketingové záměry a koncept „dojné krávy“, kterou je třeba ještě párkrát zatahat za cecík, než úplně vyschne. Filmový Sex ve městě pak vyjma rozvinutí osudů ústředních postav nenabízí vůbec nic nového a veškerá kritika i pochvala směřující k původnímu seriálu je v podstatě aplikovatelná i jeho filmového následovníka. Pokud máte rádi původní seriál, není co řešit a samotný film vás nezklame. Já osobně však od celovečerní verze fenoménu očekávám něco více sofistikovaného než jen pouhý přídavek, který fanouškům poskytne další dvě hodiny ve společnosti oblíbených postav a na prodeji lístků jim přitom řádně provětrá peněženky. Důkazem toho, že to jde i o několik řádů lépe, jsou celovečerní Simpsonovi, kteří grandiózně konvertovali do celovečerní podoby. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych asi napsal, že nepatřím mezi vášnivé fanoušky seriálu ale i tak jsem většinu epizod sledoval s chutí. Na film jsem se nějak výrazně netěšil ale byl jsem docela zvědaví jestli tvůrci dokážou zaujmout více jak dvou hodinovým filmem když si doteď vystačili s 30 minutami. Film se více než seriál zaměřuje na hlavní hrdinky a mužské osazenstvo je úplně odsunuto na vedlejší kolej. Víceméně je zde vše co mají fanoušci seriálu rádi ale ta délka je opravdu moc a humoru docela málo. Určitě ale potěší to, že ženské hrdinky se chovají a dělají to samé jako v seriálu. Pokud patříte mezi opravdu vášnivé fanoušky seriálu klidně si hvězdu připište. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem seroš občas avšak ne plánovaně sledoval, tenhle celovečerák mi přišel svojí koncepcí úplně stejný. Jen stopáž byla delší. Je to furt dokola s panem Dokonalým, vezme - nevezme... Problémem je jak jde čas, tak ty 4 krásky ač se stylisté a maskéři snažili sebevíce zkrátka zestárly. Nic proti hezky nalíčeným padesátkám, ale když si vzpomenu na první dílu Sexu ve městě, tak tam holky vypadaly mnohem lépe a více jsem jim jejich romanticko - sexuální zážitky a peripetie věřil. Na stranu druhou ta jistá zralost čišící z filmu mu dala také zajímavý rozměr a sem tam padla i zajímavá myšlenka k hlubšímu zamyšlení. Konec konců, vztahy a lásku řešíme všichni. Takže kdo chce vidět zase po čase tyhle 4 kámošky z NYC, může do toho jít. Za mně je to průměr. * * * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Klenotnictví H Stern zapůjčilo na natáčení filmu přes 300 kusů šperků. (don corleone)

Reklama

Reklama