Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (615)

mcb 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem nevěděl, jestli mám hrdinky rád nebo je nesnáším. Na jednu stranu sympatické čtyřicátnice, které s grácií proplouvají svým životem a atakují diváka svou upřímností a výpovědní hodnotou o vztazích obecně, na druhou ženy, které naprosto nic nedělají a mají všechno, žijí svým konzumním a povrchním životem, který je jako vystřižen s módních časopisů (což je i tvůrci podtrženo scénou s kožichem). Nehledě na to, že je to příjemná podivaná, která i přes obludnou stopáž (2 a půl hodiny!) dokáže zaujmout i pobavit zároveň. Navíc se mi zdá, že celá zápletka se motá jenom kolem toho, jak ženy nedokáží odpustit mužům a tak se raději půl roku ukájejí smutkem, než aby se je snažily vyslechnout a popřípadě zvážit situaci. Vždyť předem snad oba dva vědí, co chtějí. Jinak je to určitě jedna z nejlepších adaptací seriálu, kterou díky me absolutní neznalosti (viděl jsem cca 2 díly) bohužel nemůžu docenit tak, jak by si zasloužila. Zatím jsem ve fázi Label it :) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Hodně subjektivní hodnocení, mám moc ráda seriál Sex ve městě a i když si myslím, že byl zakončen opravdu dobře, pokračování ve filmové podobě mu nijak výrazně neublížilo. Jako samostatný útvar sice moc nefunguje, chybí tu silnější zápletka a promyšlenější pospojování některých scén, ubylo na komediálnosti a přibylo na romantické uslzenosti, ale nostalgie ze setkání s mými oblíbenými hrdinkami funguje dokonale. Určitě film pouze pro určitou kategorii lidí – fanoušky seriálu. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád seriál, bude se mu líbit i film. Kdo ne, ať na to radši vůbec nekouká. Je to příliš dlouhé, občas kýčovité, hodně předvídatelné a hysterický výkon Kristin Davis v roli Charlotty je chvílemi poněkud rušivý, ale je to pořád náš starý známý Sex ve městě. Já jsem si celou dobu rochnila blahem, obdivně vzdychala nad krásnými šaty a botami a utírala jsem si slzy (hlavně od smíchu :-) ). DVD se určitě připojí ke kompletní sérii, kterou už mám doma. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc nemám rád seriál, se mi tento filmový kousek překvapivě líbil. A přitom se toho zase tolik nezměnilo. Hlavní hrdinky jsou pro mě místy pořád nesympatické, Sarah Jessica Parker je pořád ošklivá a ty módní výstřelky co nosí mě pořád neberou. Ale celé je to tentokrát zabaleno ve velmi svižném hávu, zápletka je romanticky příjemná a humorné situace a dialogy tady na mě (narozdíl od seriálu) většinou fungují. A ani nevím čím to je, ale prostě jsem se nechal tou náladou trochu unést. A uteče to velmi rychle, i přes svou docela dlouhou stopáž. 70% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

po dvaceti minutách jsem znechuceně odešel z kina, nedovedu si představit, že bych tohle vydržel dvě a půl hodiny! možná to v nějaký slabý sadomasochistický chvilce dokoukám na dvd... :) - - - edit téměř po 16 měsících: slabá chvilka nastala a musím říct, že jsem téhle estrogenové radiaci ze začátku opět nevěřil. nicméně po příšerném zážitku se Ženami jsem byl celkem příjemně překvapen. scénář byl nad očekávání nedebilní, celkem uvěřitelný a bezbolestně převedený na devatenáctipalcové "plátno". vadil mi prakticky jen konec (jak už tomu u romantických komedií USA bývá) a přehnaná délka... kdyby mi někdo před druhým pokusem o dokoukání tohoto snímku řekl, že tomu dám 70%, pošlu ho na psychiatrii. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně focení pro časopis Vogue se objevil skutečný tým Vogue: známý módní fotograf Patrick Demarchelier, kadeřník Serge Normant, vizážistka Gucci Westman, rekvizitářka Mary Howard, editorka Lauren Howell, redaktorka Plum Sykes a šéfredaktor André Leon Talley, který také učil Sarah Jessicu Parker (Carrie Bradshaw), jak autenticky pózovat. (mandlova)
  • V scéne v kúpelni, keď sa pán Božský (Chris Noth) a Carrie (Sarah Jessica Parker) dohadujú o svadbe, ju po rozhovore pritiahne k sebe. Pri pohľade kamery zozadu si je možné všimnúť, že mu dáva hlavu na jeho pravé rameno, ale v ďalšom zábere pri pohľade spredu má hlavu položenú na jeho ľavom ramene. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama