Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

V rámci české kinematografie velice povedené žánrové cvičení, které občas narazí na věrohodnost českých reálií. (Některé věci se u nás prostě nedají natočit či vyslovit tak, aby nebudily úsměv.) Rozhodně to ale nevypadá jako film senilního starce, jak se možná čekalo, ale spíš jako dílo mladého talentovaného a energického začátečníka, který vyrostl na Studně.net. Se Spalovačem mrtvol snímek nemá nic společného, tak ambiciózní záběr Herz nemá. Pokud to porovnám třeba s posledními filmy od Daria Argenta, tak Herz je v lecčems lepší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Posledná skúsenosť s Herzovou tvorbou - horor “T.M.A.”. Hodnotenie som neriešil, nemá zmysel. Objektivita je na úrovni tej mojej pri hodnotení akčných filmov, muzikálov či Japonských animé. Herz v minulosti natočil niekoľko zaujímavých rozprávok s temných nádychom. Bol som teda zvedavý, ako zvládol samotný žáner bez vedľajších bŕzd, ako prístupnosť pre mladistvých a podobne, kedy sa už vlastne nemá načo vyhovárať. No a ako to dopadlo? Snaží sa to byť strašidelné, obohatené o nejaké tie gore zábery, či intimitu. Lenže z pohľadu atmosféry to príliš nefunguje, gore nepobúri, pričom tie scény, ktoré sa objavia nie sú nijak prevratne spracované. No a tá erotika? Tak tá je viac menej klasicky Československá, teda nijaká. Slabý priemer, ktorý nezachránila ani snaha v odkrytí záverečnej pointy .. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý se něčeho bojí….. Ten barák nemá adresu a prý ani pěknou minulost. Což mně nevadí. Bohužel horší je, že se všichni snaží tvářit hororově. Trapárna! Stejně jako dialogy či nesympatické chování postav. Takový český dům duchů s trochou sexu (dřív jsme nemohli…). Je jen na vás, jestli přistoupíte a překonáte všechna proti (cca 40 minut). Pak se můžete dočkat zajímavých okamžiků. Duchařiny mám rád a zde se najde pár okamžiků, které dávají zapomenout na trapnost. Ovšem několik dalších ji rychle připomene. Originalita příběhu je neodiskutovatelná. Přinejmenším v našich končinách. Avšak jeho struktura, obsazení, dějové zvraty – nesmyslné! Bože, TO JE KRAVINA!!! Bojím se, že nebudu mít odvahu na další český film! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Potenciál tam je, ale tolik zbytečných kravin (jako např.: dveře, které se otvírají jen někomu, neustále hrající rádio, vybitý mobil, na který se dá dovolat, sámoška, kde je furt zavřeno a tak dále......) si fakt mohl Herz odpustit. I přes velké množství fó-pá a několika opravdu zbytečných scén a nevysvětlených momentů, však film nepostrádá atmosféru a solidní erotické scény. Nejvýraznějším kladem je závěrečný ´´pohled´´ do minulosti a závěrečné rozuzlení. Jinak ale žádná sláva, protože tady mělo jít o horor a kromě řezání do kosti se nic výrazného nedělo. Je mi líto, ale je to na 3 slabé hvězdičky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

T.M.A. je velmi zvláštní film. Má hromadu nedostatků a negativ, nevyrovnaným scénářem vršícím na sebe všemožné zápletky a klišé počínaje, přes velmi podivné dialogy až po tu a tam velmi drhnoucí herectví. Že není vůbec nijak originální a pokukuje po všem možném, to je to nejmenší, co by vadilo. Občas to vypadá, jako by tu a tam kus filmu s něčím důležitým nebo nutným pro právě teď se odehrávající scénu, prostě chyběl, jako by jste na pár okamžiků usnuli a něco vám uteklo. Kamera občas neplní svůj účel, příběh přeskakuje z jedné nohy na druhou, z jedné místnosti do druhé, věci se občas dějí náhle, zčistajasna a jakoby nahodile. Na druhou stranu je třeba říci a uznat, že nakonec všechno zapadne tam kam má, všechny dějové odbočky se slijí v jeden jednolitý a ne zcela špatný závěr. Dočkáme se několika velmi povedených a atmosférických scén a celková atmosféra je na české poměry docela ucházející. Některé role jsou zajímavé, třeba dětské role jsou bezchybné a zpěvačka, ač mi byla nesympatická byla taky dobrá). Jelikož jsem jako první četl knihu, která byla napsána podle scénáře, prakticky jsem skoro přesně věděl, do čeho jdu, přesto tak nějak nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Jak říkám, na český poměry poměrně slušný horror se zajímavými scénami, exteriéry a tu a tam atmosférou, na druhou stranu by člověk od Herze čekal více. Myslím si, že za to největší měrou může slabý scénář. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Do domu, v ktorom sa film natáčal, priviedli aj skutočného vyháňača diabla, ktorý povedal, že sa v minulosti v dome niekto obesil a jeho duša tam stále je. (Raccoon.city)
  • Hudební skupina, která se ve filmu objeví, je ve skutečnosti Lili Marlene. (Amras)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama