Reklama

Reklama

Atmosféra šedesátých let, okamžiky svobodného nadechnutí, nadějí i absurdních setkání, to vše se během několika hodin změní sovětskou okupací Československa... V horkém létě šedesátých let se mladý Tomáš (I. Lupták) chystá na studentskou brigádu do Anglie a celá jeho rodina (V. Preiss, P. Tomicová a N. Divíšková) nemá jinou starost než vypravit potomka na cestu. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš tráví s kamarády a svou přítelkyní Táňou (M. Štípková) bujarou noc před odjezdem, Tánin mladší bratr poprvé odjel se svým kamarádem na klukovský výlet. Přichází ale ráno 21. srpna a předpokládané plány dostávají dějinným zásahem jinou podobu. Tomáš spěchá na nádraží, vlaky však nejedou. Kluci objeví na chatě ruského zběha a všude se střílí. Lidské vztahy se náhle komplikují a lidé stojí před nelehkými rozhodnutími. Toho srpnového rána se radikálně proměnily osudy tisíců lidí a vystaveni tragické oběti jednoho z chlapců proměňují se i hodnoty ústředních hrdinů Tomáše a Táni… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Historik 

všechny recenze uživatele

Srovnám-li to s běžnou nedělní produkcí České televize, tak tento film, který se dokonce objevil v kinech, je bohužel velmi podprůměrný. Nevěrohodné postavy, nevěrohodné zdlouhavé dialogy, amatérské "kulisy", typický film, u kterého člověk musí dělat ještě něco jiného, aby se zabavil. Nemá smysl si cokoliv nalhávat, tohle se nepovedlo. Jediným kladem je výkon Viktora Preisse. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Zklamání... V tomhle filmu nebylo nic, co by člověka potěšilo, či zahrálo... Slabé, nezajímavé scénky..V celém filmu se nic neděje a člověk se může unudit k smtri... Vyzdvihl bych výkon Pavly Tomicové, která zahrála slušně, ale jinak nic kladného v tomto dramatu, či co to vlastně bylo, nebylo... Pořád uvažuju mezi 1-2* jak jsem už po několíkáte rozhodnutý pro hvězdu či dvě, tak vždy zase změním na tru druhou...:-) Ne nakonec dávám jenom 1*.. Je to mezi, ale víc k 1*.. Slabota! Ztráta času. Nevím, jestli můžu napsat, že tento film je dobrý aspoň na jedno shlédnutí, protože asi ani to ne... Hodnocení: 30% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Nesympatická televizní nuda, kastrovaná při plném vědomí ústřední hereckou dvojicí (učebnicová letargie) a pidirozpočtem, který kulisy degraduje na úroveň vesnického divadelního představení. Ten film jde odnikud nikam a marně spoléhá na atraktivní pozadí srpna 1968... za okny (resp. v otravných černobílých vložkách) popojíždějí tanky a doma se brečí (staří), venku zas filozofuje (mladí). Na provaz je obojí, zvlášť když do repráku postopadesáté zazní ruská odrhovačka. Proč na to nejít? Důkaz místo slibů, Vláďa Drha tenhle skvost natočil v přestávce mezi sudým a lichým dílem VéKáVéček. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudební doprovod a dobové záběry působily jako rušivý element. Herci vypadali hodně nesympaticky a neosobně, i když se Nina Divíšková snažila vtipně glosovat. Příběh je nemastný a neslaný. Jediná pozitivní věc byla, že se vše odehrává na pozadí srpnových událostí roku 1968 a že jde o kus naší minulosti. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Máte taky takový ty zlý sny, ve kterých se nemůžete hnout z místa? Člověk klátí nohama, běží jako o život a stále stojí na jednom místě... Tak si představte, že tahle noční můra trvá rovnejch sto čtrnáct minut. Naši hrdinové vyjdou z bodu A cestou přes bod A, k bodu A, načež se vrátí do bodu A, aby se nakonec k všobecnému překvapení octli v bodě A. Vznikla tak zcela unikátní, avšak nekonečně útrpná pohlednice z roku 68, jejíž záživnost bych přirovnal ke sledování "živých obrazů". Absence jakéhokoli vývoje a naprosto příšerně zahraní nesympatičtí sráči v hlavních úlohách znamenají opravdu "nevšední" zážitek. Bolestné! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu debutovali začínající herci Ivan Lupták, Pier Orlavdin, Vjačeslav Burlac a Sergej Gherciu. (M.B)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a v obci Davle v Stredočeskom kraji. (dyfur)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama