Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (845)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to nezvyklé, ale přesto je poslední díl ledové trilogie lepší než dvojka a místy celkem zdatně sekunduje jedničce. Lenochod jakožto domnělá studnice vtipů je v tomto díle ale naprosto suchá, otravoval mě více než jindy. Sledovat první mládě Mannyho a Ellie by byla celkem dost nuda, dinosauři ale animák před tupou rodinnou podívanou docela dobře zachraňují. Animace je kvalitní, na rozzuřeného Rudyho a celý dinosauří svět se hezky kouká a zvukaři se docela vyblbli. Nemohla jsem ale přenést přes srdce – respektive ušní bubínky, že malé mamuťáko brečelo jak lidské mimino… To je tak těžké vymyslet nějaký nový zvuk??? ///Scéna veverčího tanga je vtipná a nápaditá. Paralela mezi chováním žen a nové partnerky veveřáka docela funguje (svůdné pohledy, aby získala kořist, stálá nespokojenost s umístěným nábytku…leckterá žena se tady určitě pozná), plus ty její modré oční stíny – to zkrátka pobaví. Při scéně v Propasti smrti/Velké smradlavé puklině sice smíchy neumřete, ale zfetovaní zviřátka mě rozesmála:) Diego i vačičáci Crash a Eddie hrají druhé housle a mnoho nového do dynamiky snímku nepřinášejí. Chcete-li si ale film užít pořádně, doporučuju originální verzi. (3D jsem neviděla, ale jsem si jistá, že některé sekvence musí být více než fajn). Přestože český dabing je dle mého názoru povedený (viz 1 a 2), britský akcent Pegga alias bláznivého Bucka jen tak něco nenahradí. A ano, Rudyho zub je tak malý, že z něj je nůž pro drobného, byť nebojácného lasičáka. K čertu s logikou, tohle je animák a ne Putování s dinosaury! P.S. A kdo by ta malá nevinná tyranosauří mláďátka nechtěl mít v doma v obýváku? 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Býva zvykom, že po úspechu pôvodného filmu nasledujú ďaľšie pokračovania. Celkom logický dôvod ako vydolovať ešte ďaľšie peniaze. Väčšinou to býva na úkor kvality. Čiastočne to platí aj u "Doby ľadovej". Tretí diel už nemá ten svižný feeling, ktorý som zažil pri jedničke. Z tohto výrazne cítiť naťahovanú komerciu. Príbeh je omnoho viacej výchovný, miestami hodne prevídateľný. Humor vyložene detský. Ale veď práve pre túto cieľovú skupinu divákov je určený tento titul, pre deti. *** ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No síce tam dinosaury boli, tak aj tak to akosi nepomohlo, aby som dávala hodnotenie vyššie ako 3*. A možno, že práve za to, že tam fakt boli... počas doby ľadovej, ale úplne niekde inde.. proste sa mi tá myšlienka nepáči... Ale tak zas netvrdím, že na niektorých scénach som sa vôbec nezasmiala.. Zasmiala, ale to aj pri iných rozprávkach sa zasmejem a oveľa viac a s väčšou chuťou... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dostal chuť zpětně okomentovat dobu ledovou. Ale shrnu to zde, u třetího dílu. Dle mého moc hezký animák, který se každým dílem nepatrně zlepšuje. Třetí díl se mi líbil o chlup víc než ten druhý, a ten druhý pro změnu se mi líbil o chloupek víc než ten první. Už se těším na další díl, třeba dojde i na plný počet hvězdiček. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)
  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama