Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle je Blp. Máme rádi lov, rybolov. Jediným problémem jsou škůdci. Většinu míst trápí myši nebo komáři nás trápí..... Jestli vaše děti mají rádi Pokémony – není co řešit! Slova POUŠTĚT DRAKA dostávají jinej význam! Napětí, radost, neštěstí ...u Thorových vousů – občas je to i dojemné! ZATRACENĚ DOBREJ ANIMÁK! ........ Tohle je Blp. Všechno co tady roste je houževnaté a nechutné. A lidé co tu vyrůstají, ještě víc. Jedinou světlo stránkou jsou domácí mazlíčci. Jinde mají poníky nebo papoušky. My máme ..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím jak vypadá vyflusanej drak. 2.) Ztrácí se nám levný ponožky. 3.) Ještě nejsem rozhodnutej, jestli z hospody vodit opici nebo draka. 4.) Hledám náhradu za plyšáka Pikachu. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * Víte, že? Film je natočen podle knížky anglické spisovatelky Cressidy Cowell? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka není zas tak originální snímek, ale disponuje neuvěřitelnou svěžestí, a je tedy přesně tím, čím chtěl být Avatar a nebyl. Jednoduché poselství je zabaleno do přitažlivého vizuálního hávu, ale film má především dobře vystavěný příběh. A na tom, že je to tak jednoduché, aby to pochopily děti, vůbec nezáleží, vždyť takový byl i ten Avatar:) PS: Jsem jediný, komu Noční běs připomínal Stitche z debutu pánů režisérů? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z drakobijce drakomil, komu by se nelíbil.. Zatímco si Škyťák vycvičil toho roztomilého pejska, co smutně kouká, rozpustilé dovádí, stříhá ušima a jen díky jisté genetické anomálii umí létat a plivat oheň, mě si vycvičil John Powell (emocemi i adrenalinem napěchovaným soundtrackem s orchestrálním využitím irských válečných dud). Na předvídatelnost a klišé u animáků kašlu, člověk se alespoň někde potřebuje spolehnout na pozitivní principy a jistoty. A navíc, bez jakéhokoliv zlehčování, palec nahoru za „protetické bratrstvo“ - dost neobvyklý to jev v současném (na zevnějšku si zakládajícím) komerčním filmovém průmyslu.. P.S.: Kdyby to někoho zajímalo, Bezzubka je samec. A není to proto, že se jí Škyťák zeptal, jestli se může svézt na ocase.. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba,animák který posunul hranice možností zas o kus dál a nezanevřel při tom i na odrostlejší publikum. Tryskající emoce, příjemný humor, přenádherná hudba (Powell se překonává) ,sympatické postavy a mě jen nezbývá nic jiného než se kochat. Mám dokonce odvahu tvrdit že je to jeden z nejlepších animáků posledních let! 100% nejjasnějších! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Trailer slibuje námětově originální dětskou podívanou plnou atrakcí. Výsledek mi přijde ale daleko rozporuplnější, než se na první pohled zdá. Předně by si film měl ujasnit, pro jakého diváka je určen. Kino plné rodin s dětmi, některé dokonce ještě s dudlíkem v puse. A hle, Jak vycvičit draka převezl nejen distributora, rodiče, ale i sám sebe. První polovina, která by právě dětského diváka měla zaujmout a přikovat do sedaček je příliš konverzační a sbližování malého hrdiny s drakem až zbytečně prodlužuje. Takže namísto, aby bylo dítě při druhé půlce ponořeno do vyprávění (které má něco do sebe), tak jen nervózně poposedává a hraje si s 3D brýlemi. Na můj vkus přechází film do příliš vážného tónu a závěrečná bitva jen potvrdila moji prvotní domněnku - dětský divák (tzn. 10-) to napoprvé nepobere a neodhadne ("on skutečně umřel?"). ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)
  • Při hledání sestřeleného draka uhodí hlavní hrdina do větve, ta se vymrští a udeří ho do obličeje. V dalším, vzdálenějším a čelním záběru však tato větev chybí. (Mr.Hudson)
  • Se scénou, kdy Bezzubka dostane novou část ocasu, měli animátoři problém. Chtěli ji totiž udělat co nejrealističtěší, a tak vzali lepící pásku a přilepili ji kočce na ocas a nahráli její reakci kamerou. (Maulincio)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama