Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Setkání s nestárnoucími hrdiny a věčně živými melodiemi pohádkového světa klasické operety... Neúnavný propagátor operetní tvorby Vladimír Brázda nás provede přehlídkou oblíbených operetních melodií předních skladatelů tohoto žánru: Emmericha Kálmána (Čardášová princezna, Hraběnka Marica), Franze Lehára (Veselá vdova), Johanna Strausse mladšího (Cikánský baron, Netopýr), Hervého (Mamzelle Nitouche) nebo Oskara Nedbala (Vinobraní, Polská krev). V pořadu vystoupí známí herci Marta Vančurová, Vlastimil Harapes, Václav Sloup, Josef Kobr, Alois Švehlík, Květa Fialová nebo Svatopluk Matyáš, jimž propůjčili hlas tehdejší přední operní pěvci. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích. Výběr operetních melodií je skvělý, ocenit Brázdovu práci v ostravské televizi je vysloveně nutné, ale navzdory všem dobrým vkladům je výsledný divácký zážitek takový... řekněme s rezervou. Nejlevnější kostýmy, prázdné studio, množina činoherních herců, která nechápe, kde se to ocitla (Vančurová, Fialová, Sloup, Švehlík). Naštěstí pozitivní energie z takové Nitušky nebo z Netopýra či Polské krve je natolik nesmrtelná, že ta přežije úplně všechno. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdová nádhera, co víc si člověk takhle těsně po nedělním obědě může přát než si poslechnout klasické a věčně živé světové melodie od oblíbeních autorů ze světa klasické operety. Balzám pro uši i na duši. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

V dnešní přetechnizované, uspěchané době pořady tohoto typu neskutečně chybí. Komerční televize nás krmí krváky protkané reklamami a u toho si člověk neodpočine. Věřejnoprávní televize, když neví kudy kam, tak šáhne do spolehlivého archivu. Nic proti tomu, ale chtělo by to nějakou inovaci. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama