Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Věry Martinové (S03E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Věra Martinová začínala jako zpěvačka s Orchestrem Gustava Broma; čtyři roky vystupovala s dívčí skupinou Schovanky, pak se vydala na sólovou dráhu. Popularitu "první dámy české country music" jí přinesly písničky Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor, Dala jsem lásku řekám i debutové album Dál jen vejdi.
V druhé polovině 80. let pěvecká kariéra Věry Martinové strmě stoupala. "Patří vám celý svět, ale pak se stane strašná věc, kdy se vám během okamžiku obrátí život naruby," vzpomíná zpěvačka.
Vůz řízený jejím manažerem se srazil s neosvětleným vojenským vozidlem sovětské armády. Věru Martinovou s těžkým zraněním obličeje a oka odvezla záchranka do nemocnice v Litomyšli, kde jí oko zachránili. Zpěvačka cítí dodnes dluh k lékařům a sestrám na chirurgii v malé okresní nemocnici. Pak ji převezli do Prahy do Motola a později se léčila ještě na plastické chirurgii v Brně. Když si plně uvědomila, co se stalo a jak strašně má poničený obličej, měla pocit, že s muzikou je navždy konec. V tu chvíli ani nechtěla žít. Při plastické operaci jí doktoři odstranili nejhorší jizvy. Hodně jich však zpěvačce zůstalo na tváři i na duši. To, co Věře Martinové nejvíce pomáhalo, byly dopisy od posluchačů. I díky jejich povzbuzování se ke zpívání vrátila. Následky havárie cítila ještě mnoho let. Jizvy se staly jejím dlouhodobým traumatem. Každé vystoupení v televizi byl pro ni stres, kamery ji musely zabírat jen z jedné strany, aby následky poranění nebyly tolik znát, musela se stále silně líčit. Před třemi lety jí jizvy v obličeji obrousili laserem a od té doby už nejsou příliš vidět. Osmnáct let prožila s jizvami a postupně se s nimi psychicky vyrovnala.
Jak se jí to podařilo, se dozvíme v pořadu 13. komnata, kterým doprovází moderátor Václav Žmolík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci objektivity jedna z těch průměrnějších komnat. Ovšem co mi vyrazilo dech, to je komentář uživatele POMÍKa. Zastávat se bezcharakterního hovada, díky němuž paní Věra málem přišla o to nejcennější (který navíc nemá co dočinění se zpěvaččinými úspěchy), to jsem fakt nečekal. 50%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kdyby neprojezdili půlku dokumentu autem, hledajíc místo nehody, a v druhé půlce paní Martinová neříkala ty nazpaměť naučené fráze tak okatě, šel bych s hodnocením tohoto dílu mé oblíbené série možná výš... :) navíc mi svým současným moderním image připomíná mou nenáviděnou nejmenovanou profesorku angličtiny z gymplu, takže nebrat! :) ...40%... k vidění zde ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně mi vyrtalo hlavou, když ji lékaři zachránily oko, že šla poděkovat, až nyní, téměř po 18ti letech. Proč? Slušný člověk by to udělal hnedle po operaci! Nebo za mě mluví pouze vlastní zkušenost? 55% ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Věra Martinová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu prudce inteligentní zpěvačka, hadry a ksicht, to je oč na člověku běží... Házet hnůj na člověka, kterému vděčí za vše čím je...vskutku kvalitní povaha typická zpěvaček...zpětně umí machrovat každý, ty děsně trendy rebelko! ()

Reklama

Reklama