Reklama

Reklama

Šumné Chebsko

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2004, 22 min

Obsahy(1)

Myšlenka natočit televizní cyklus o zapomenutých a skrytých stavbách architektury 20. století našich měst se zrodila v hlavě ostravského divadelního režiséra Radovana Lipuse někdy na konci milénia. Společně s Davidem Vávrou, představitelem žasnoucího architekta, pak připravili natáčení vynikajicího dokumentu v padesáti dvou lokalitách České republiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Reklama

Reklama