Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul s hlúpym distribučným názvom "Fantastický maznáčik" mi dlho doma zapadal prachom. No ale predsa len som sa odhodlal ho vložiť do prehrávača. Hneď na začiatku ma zamrazilo, keď som videl v úvodných titukoch tie ázijské klikyháky. Nie som zrovna priaznivcom filmov z Ázie. Skôr naopak. Za roky som si ku nim vypestoval celkom silnú averziu. A táto infantilná rodinná sci-fi komédia mi ju ešte viac prehĺbila. Zhliadom som ďalšiu šikmookú pičovinu s mimoriadne trapným humorom. ** ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že mi Stephen Chow zničil zbytek dnešního dne. Ne ovšem ve smyslu špatného filmu, ale čekal jsem něco podobného jako Kung Fu melu či Shaolinský fotbal(kdo by to nečekal, že?). Naladěn na humornou vlnu se mi dostalo krásně smutné pohádky, u které jsem málem uronil slzu. Tohle bylo snad to nejroztomilejší zvířátko co jsem kdy viděl:-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Když je člověk poctivý, je na překážku, že je chudý…. Předem podotýkám, že je to velice zvláštní film, který ocení nejen příznivci ,,ujetýho“ humoru S.Chowa, ale také ti se smyslem pro škodolibost. Pokud myslíte, že spadáte do této kategorie (a ideální je, jste li takový doma všichni) máte o zábavu postaráno. Upozorňuji, že ,,drsnost“ některých scén je ve filmu pro děti možná snad jen v této části světa (a stále se přitvrzuje). Překvapivý je fakt, že přes všechny ,,zvláštnosti“ se děti chovají normálně a moralizování nevyznívá hloupě. Snímek prostřídá snad všechny možné žánry a když jej srovnám třeba s Mimzy nemám za sebe (a děti) co řešit. Tak jestli s oblibou u večeře zabíjíte šváby a nebojíte se, že vaše děti začnou prolézat smetiště, aby našli CJ7 (a setkali se s těmi mými), upalujte do půjčovny! ()

PDcz odpad!

všechny recenze uživatele

odpad! A zrovna tomu nedám ani jednu hvězdičku. A ne! Nuda, nuda, nuda. [X] Minus 1* hvězdička Za neherce. Já vím, že jsem nedávno psal komentář, kde jsem chtěl, aby nehráli jen hvězdy, ale aby ve filmech byli i nováčci či neokoukané tváře. Neznám čínské herce, tak nevím jestli jsu tihle známí, ale pro mi jsou neokoukaní. Ale tohle ne prosím. Odsud podsud.. sem už ne. [X] Minus 1* hvězdička Nemám rád pokemony :-/ [X] Minus 1* hvězdička Snaha o vtip. [X] Minus 1* hvězdička Některé kamerové záběry, jako například rozhovor přes bránu školy. 10x střih a vidět jsou jen oči.. a tak dále. A hudba? Tak ta tam podle mi vůbec nesedla a rušila. [X] Minus 1* hvězdička Proč tomu udělali anglický dabing? Děs, běs.. já už ani nechci psát proč to vše odebírám. [X] Měli by psát varování k filmům, tehle bylo asi prošlý a zkažený. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

CJ7 rozhodně není pro fanoušky Stephena Chowa (a těch několik parafrází s tím nemůže nic udělat, protože humor je zde odlišný ve svém vyznění a z částí i v podání), přestože zrovna jim věnuje několik nejzábavnějších scén filmu, které jsou ale pouze klukovskou fantazií či snem (KUNG-FU HUSTLE: souboj CJ7 se zlým psem, SHAOLIN SOCCER: tělocvik). Chow neztratil nic ze své perfektní znalosti žánru a pravidel, nejlepši je ve scénách dosahující kvalit hrané grotesky a je moc chytrý filmař na to, aby jeho snímek nebyl vymazlený do posledního záběru a neobsahoval i nějakou tu sociálně kritickou notu._____ Pokud si ve svých předchozích filmech vzal na mušku fenomén kuchařství, tajných agentů, sportu či kung-fu, tentokráte si bere na paškál děské filmy řešící otázku otcovství z 80. let v čele se Spielbergovým E.T. Parodické vsuvky jsou do vyprávění zakomponovány velice chytře a nijak z něj nevytrhávají (M:I: - vybuchující brýle), schopnost pointovat gagy a upozadit klišé (románek s učitelkou) je Chowovi vlastní a i díky krátké stopáži (pouhých 88 minut i s titulky) film nenudí. _____ CJ7 je sice plný roztomilých stvoření jakoby vyskočivších z FLUBBERA či E.T. - MIMOZEMŠŤANA, ale zároveň je i podvratný: to když sklouzne do strávitelného fekálního humoru anebo když vykresluje život sociálně slabší vrstvy a dělníků na stavbě - s až tragickými následky. Na Stephena Chowa po geniálních peckách za lepši 3*, na dětský, resp. rodinný film slabší 5*. Takže to dáme za 4* a budeme doufat, že se do hračkářství dostane ta ústřední potvora, protože ji chci. :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama