Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 049)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 300 miliónov $ | Tržby: 657.7 miliónov $ | Je toľko vecí, ktoré by sa dali vytknúť a zároveň pochváliť, ale podobne ako je trh prehustený šablonovitými komixovkami, rovnako by bolo zbytočné opisovať dokola klady a zápory, a rozdieli medzi DC a Marvel. 3 veci ale vyzdvihnem: 1. Najväčšiou nevýhodou Justice League je, že prichádza 5 rokov!!! po konkurenčných Avangers (medzičasom naviac vyšlo toľko komixových filmov, že nás už zo základu len máločo prekvapí). 2. Zack Snyder je vyžmýkaný režisér, stal sa z neho ešte väčší suchár, než býval, a štúdio si to malo včas všimnúť, nie až v polovici projektu (nové spracovanie DC univerza má budúcnosť len bez neho - prvý a posledný film, ktorý pod jeho rukou fungoval, bol Man of Steel, ale len kôli Cavillovi). 3. Miešať do projektu Whendona bola zúfalosť nahrubšieho zrna, a som presvedčený, že celku to len uškodilo, ajkeď jeho prácu mám rád. 4. Benovi Affleckovi som dával vždy ďaľšiu šancu, že to v sebe má, len to musí niekto vydolovať - už v to neverím - je to definitívne herecké poleno :D --- Justice League má dobré vlastnosti, a mal všetko k tomu (okrem režiséra a predstaviteľa Batmana), aby bol skvelým filmom. Cavill môže charizma rozdávať, Gadot potvrdila svoje kvality z Wonder Woman, a ostatný skvelo sekundujú. SPOILER: Pasáž s oživením Supermana bola pre mňa najsilejšiou časťou, a myslím si, že na tom scenár mohol trošku viac vyťažiť, tak isto, ako na predstavovaní nových hrdinov, ktoré bolo podarené, ale skratkovité - opäť zanedbané. Premárnená Príležitosť s dvojitým velkým P. --- | CineStar Černý Most, Praha, 15.11.2017 | ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Šílený zoufalství. Jednotlivý scény to skládá nahrubo za sebe, bez jakýhokoliv vnitřního náboje, obsahu nebo gradace, aby to opakovalo stejný chyby jako BvS, takže se opět (pokolikáté už v tomto univerzu?) skládá dohromady tým, aby v něm krátce a nuceně vzniklo napětí (ten Superman, proboha) a na konci se mohli všichni porvat v digibordelu. Nejhorší je, že z toho přímo kape ta bezradnost a nekomfortnost všech zúčastněných, kteří neví, co si s tou rozklížeností počít. Působí to skoro, jako že si někdo ve střižně jen tupě odškrtával screentime každý postavy, a jen co zazvonily stopky, přeskočil k další, i když to třeba nedávalo smysl. Co tam dělal J. K. Simmons nebo Amber Heard nevím doteď, proč si hrdinové nechali ukrást Mother Box na parkovišti také ne. Proboha. Proboha! 30% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Někde jsem komentoval, že to nebude horší než AVENGERS, no a měl v podstatě pravdu - je to stejně špatný digitální hovno a konečná pro celou značku. I moje oblíbený postavy tu nefungují, záporák jak importovaný z videohry, plochý a úplně o ničem. Momou a WW nechat, podle mě skvěle obsazený Affleck vypadá smutně že v tom musí hrát (a dle zpráv zoufale hledá batmaní exit), Flash dává tón připosraný dětský komedie a Cyborg vyloženě do počtu a barevnosti zívačka. Nástup DC vůbec nebyl tak zlý a měl správně temný punc, ale SUICIDE SQUAD a tohle už se jen snaží zavděčit davu, být cool, uzemňuje své tvůrce a ústí v generickou nepovedenou nijakost. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Flash a Cyborg chabý, Aquaman, Superman a Batman poriadne nevyužitý a záporák nemastný neslaný. Zo všetkých prítomných z môjho pohľadu celý ansámbel zachraňovala iba kráska Gal Gadot. Napriek tomu som si Justice League relatívne užil a nemôžem tvrdiť, že by išlo na jedno zhliadnutie o nejaký príšerný pôrod. Pokiaľ sa však dvojka bude niesť v podobnom duchu klišé story bez štipky originality, poriadnej zábavy a kvalitne vykreslených postáv, určite pôjdem s hodnotením nižšie. Slabšie 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na střeše gothamské budovy stojí Barry Allen a vrchní komisař místního policejního sboru. Kolem letí Batman a řekne: „Hele, Flash Gordon.“ Zhruba tolik vtipu pobrala postava otravně přehrávajícího Ezry Millera i vzlyk, že hlavní bad guy chce zase zničit svět. Panebože, je to podle prostých pravidel komiksu, to znamená lokální padouch vs. lokální hero, nebo globální padouch vs. globální hero (či jako v tomto případě koalice hrdinů), takže pozastavovat se nad tím, je jako stěžovat si na tasení koltů ve westernu či hekání v pornu. Spíše mi vadily rozpačité snahy o vyvolání emocí, absence nějakého výraznějšího momentu (v oživení Kal-Ela se skrýval potenciál) a přehnané digiorgie u chladírenské věže, při kterých jsem si s hrůzou vzpomněl na Já, Frankenstein. I přes to okolnostmi vynucené dvojí otcovství to zase tolik nesmrdí rybinou a netopýřím trusem, ale pokud dobře víte, proč má Superman u sebe v rakvi fotku Kevina Costnera na rybách, tak se musíte zákonitě ptát: „Kde je Snyder?“ Něco mi říká, že s obtiskem tragické životní zkušenosti v duši se nám vrátí ještě silnější. Možná to zní cynicky, ale už se nemohu dočkat.. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Coververzi písně Leonarda Cohena „Everybody Knows“, kterou slyšíme během úvodních titulků, nazpívala norská zpěvačka Sigrid. (J.F.B.)
  • Film mohla původně režírovat Patty Jenkins, ale nakonec odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama