Reklama

Reklama

Dylan Dog je jediný soukromý detektiv na světě, který se specializuje na nemrtvé. Jak stojí na jeho vizitce, pracuje jako „vyšetřovatel paranormálních jevů: žádný puls, žádný problém“. Dylan zná všechna jejich tajemství z podsvětí i bratrovražedné spory a jako každý normální člověk je i on stále více přesvědčený o tom, že čím méně se s nemrtvými a jejich nesčetnými problémy zaplete, tím lépe. Zmizelý artefakt, krásná dědička a brutální vražda jej však stáhnou zpět do temného světa nemrtvých. „Dead of Night“ je gotický thriller podle jedné z nejprodávanějších komiksových sérií na světě, „Dylan Dog“. Odehrává se v téměř evropské atmosféře zapadlých uliček města New Orleans, které se pyšní dlouhou a legendami opředenou historií spojenou s nadpřirozenem. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat možné spoilery. Komediálně laděný horor, který i přes svou dobu vzniku a výsledný look působí jako nenucená dílka hororové filmařiny dvacet let zpátky. Ústřední postavou snímku je soukromé očko Dylan Dog, který skončil u případů lehce privátních záležitostí. Předtím se zabýval daleko zábavnější činností, kterou je po útoku vlkodlaka nucen obnovit. Vytahuje svou zaprášenou brašnu a vydává se pátrat po zabijákovi, jehož stopy jej přivádí ke klanu vlkodlaků a následně i do upírského doupěte, které probouzí v Dylanovi staré rány. Divák má kromě parádně ztvárněných upírů a vlkodlaků možnost vidět ještě tak trošku netradiční pojetí zombies díky Dylanovu parťákovi, který rozšiřuje jejich řady. Terapeutická zombie skupina je vskutku hustá a kromě ní tvůrci valí do diváka spoustu dalších fórků, které ve většině případů nevyznívají vůbec trapně, ba naopak. Snímek trošku komplikují další postavy, ale nechci vše prozrazovat, protože dílko až zas tolik předvídatelné není. Jedinou vadou na kráse je výběr představitele Dylana - uhlazený Superman do takovéto role opravdu nesedí. Výsledný dojem je zatraceně příjemně koukatelný a dobrým vtipem dochucený horor, který sice evidentně čerpá ze slavnějších filmů, ale nabízí divákovi poctivou, leč téměř nekrvavou zábavu. Já se bavil s přehledem na čtyři hvězdy. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hrdina jako z Constantina, svět jako z Hellboye. Adaptace legendárního italského hororového komiksu se ohání nadpřirozenou zápletkou a bývalým Supermanem Brandonem Routhem, kterému postava detektiva Dylana Doga dobře sedne. Nudný scénář by ale zasloužil znovu projít a na mixu nadpřirozen i akce s humornou nadsázkou je vidět, že tolik peněz na něho zase nebylo. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší nenadšení filmem. Asi budu muset zajít na nějakou tu skupinovou terapii pro nováčky zombie komedií. Je pravda, že na tento žánr moc nekoukám, takže mě asi minula hodnotná díla mistrů v oboru, ale mě to pobavilo. Hodně. Spoiler! Obzvláště nadšená jsem byla z toho, kterak skončila Louise, která měla tu drzost ošmatlávat mi Supermana Brandona. Dobře jí tak! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další smutná oběť domněnky, že slušný režisér animáků zvládne hraný film. Aneb jak se může z potenciálního Constantina 2 stát podprůměrná rutina s tuctovým scénářem, vyvařenými hláškami, katastrofálně statickou akcí a postavami, které jste viděli několikrát jinde a ve výrazně lepším provedení. P.S.: Ani nepamatuju, kdy jsem se k finále filmu prokousával dva měsíce a na osm pokusů. 3/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož na komiksy moc nejsem, tak mi Dylan Dog nic neříkal. Šel jsem do toho s tím, že se podívám na „hororovou komedii“ a té se mi i dostalo. Scénář není nikterak zázračným dílem, u kterého bych se rozplýval blahem, ale našlo se tady několik zajímavých momentů. Především se mi líbilo, že to tvůrci pojali s dosti velkou nadsázkou, černého humoru je tu taky dost a přestože jednotlivé postavy působí v určitých chvílích poněkud trapně, tak to herci zvládli v rámci svých průměrných možností. Kupodivu se mi nejvíc líbili zombíci a jejich „obchoďák“ na náhradní díly.50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z upírů se jmenuje Sclavi. Tiziano Sclavi je autorem komiksu Dylan Dog, podle kterého je film natočen. (Kroup4)

Související novinky

Superman jako epická trilogie?

Superman jako epická trilogie?

01.11.2008

Díky úspěchu komiksové adaptace Wanted je autor předlohy Mark Millar mimořádně při chuti. Už před několika měsíci prozradil, že ve spolupráci s nejmenovaným „áčkovým akčním režisérem“ připravuje… (více)

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama