Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Inu, co dodat?! Lacině natočené akčně-dobrodružné béčko, které snad kromě názvu nemá s původním králem škorpionem nic společného. Stokrát ohranný příběh, druhořadí přehrávající herci, nekvalitní bojové scény... Jednu hvězdičku dávám zato, že jsem se chvílemi docela dobře bavil, jak tvůrci smíchali dohromady skutečné historické postavy se starořeckými legendami a fikcí a některé dialogy vážně stojí za to ("Hej Minotaure, tvoje máma byla kráva!") Nevím jestli to byl záměr, každopádně díky tomu jsem to s vypětím všech sil alespoň dokoukal do konce:-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasické direct-to-dvd pokračování, které se chce pouze svézt na jakž takž dobrém jméně předchozího dílu. Je to totiž přesně to akční peklo, jaké jsme mohli čekat. Příběh je jednoduchý, akce nepřehledná, hlavní hrdina se marně pokouší napodobit The Rocka, záporák je k smíchu a celé je to prostě hrozně debilní. Což v tomhle případě trochu překvapí, protože to režíroval Russel Mulcahy, kterej se naposledy pochlapil se zatím nejlepším dílem Resident Evila. Bohužel se tady pouze potvrdilo, že Mulcahy točí dobrej film tak jednou za 10 let a po zbytek času dělá samý srágory. To se teda máme těch dalších 9 let na co těšit. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Klasická laciná šlichta snažící se přiživit na úspěšném filmu. S původním Králem Škorpionem to nemá společného vůbec nic kromě jména hlavního hrdiny, přičemž ani na Rocka peníze tentokrát nebyly, takže si ho střihnul nějaký prapodivný neznámý ksicht, který vypadá spíše jako model spodního prádla než jako obávaný válečník. Příběh o tom, jak se nám Škorpion zrodil je (překvapivě) naprostý hnůj, který ve většině případů nedává smysl - a to bohužel docela okatě. Kroutil jsem nechápavě hlavou, a to jsem to měl puštěný jako film na usnutí a sledoval to jen na půl oka. Nepřekvapivě mizerná je též akce, strašně z toho čpí jak málo peněz na to měli, takže žádné epické souboje se nekonají, jen spousta laciných šarvátek sestříhaných tak, že z nich není skoro nic vidět (což byl asi záměr). Ale i přes tuhle šetřící metodu nezbyly prachy na závěrečnýho bosse v podobě obřího škorpiona, kterej byl neviditelnej. (wtf) Překvapením pak je docela slušná úroveň většiny triků a lokací, například podsvětí vypadalo velice pěkně - i když meč rotující u stropu jako ventilátor mě pobavil :) Ono vůbec spousta věcí v tomhle filmu je neúmyslně vtipná. Je to klasická naivní báchorka, kde si autor vymyslel bůhvíco a pak dostal minirozpočet a nějak to z toho musel natočit. Od R. Mulcahyho jsem sice po RE: Zániku čekal něco lepšího, ale ani tohle mě vyloženě neurazilo. Na nenáročný odpočinek nebo usínání přijatelný film, pro bdělého diváka při smyslech už to bude horší. /35% a 2*/ ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Po jedničce, která je celkem fajn, zábavná, akční a má Rocka, přišlo pokračování, které nemá ale naprosto nic. Neskutečně slabý film s debilními hereckými výkony, strašnými postavami, hrozným scénářem, který originalitu nepoznal ani z rychlíku, ale hlavně tak odpornými digitálními triky, že se na to opravdu nedá koukat. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Král Škorpion 2? Když jsem to zjistil, tak jsem se moc těšil, že opět uvidím The Rocka ve zběsilé dobrodružné rubanici.A ono nic. Místo něho je tam takový "chlapeček", tím jsem byl mírně zklamán. Ale nakonec to dopadlo poměrně dobře. Mythayus je tam jako mladý, začínající, tvrdě trénující zabiják na počátku své kariéry. Ikdyž to dobrodružství je pěkně přitažené za vlasy, hlavně to cestovaní bylo zajímavé. Tak je to docela pohodová rubačka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet 60 mil. USD. (Čiban)
  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama