Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vztahu mezi matkou a dcerou v rytmu salsy, která je prý stejně dobrá jako sex. Annu Šiškovou a Boleslava Polívku doplňuje talentovaná mladá herečka a začínající režisérka Tereza Nvotová. Filmový vztah matky a dcery je o to opravdovější a intenzivnější, že ho v Malých oslavách ztvárnily skutečná matka s dcerou. Tereza Nvotová je dcerou Anny Šiškové na plátně i v reálném životě. Dospívání a ztracené nevinnosti nás přesvědčí, že za krutostí světa se skrývá radost pronikající všemi směry jako světlo... Osmatřicetiletá Magda (Anna Šišková) má za sebou své životní prohry a tou poslední je vlastní kadeřnický salón, který zkrachoval dřív, než vůbec otevřel. A tak má Magda spoustu dluhů, výpověď z pronajatého bytu a strach o sebe a svoji dospívající dceru Agátu. Agáta (Tereza Nvotová), která právě objevuje první lásku a nesmělé doteky, se snaží s matčinou bezradností a prohlubující se depresí vyrovnat po svém. Magdina kamarádka (Agi Gubíková) jí nabídne, že Agáta může na čas zůstat u ní, ale ve chvíli, kdy se seznámí s bohatým emigrantem (Boleslav Polívka), začne na provokující mladou dívku s krásným tělem žárlit a Agátu posílá okamžitě pryč. Agáta se stěhuje za matkou na ubytovnu, z bolestné reality ale utíká k rebelující partě mladých grázlů a zlodějíčků do světa, kde nic není problém. Záblesky štěstí se však mohou rodit i z nouze.
Zdeněk Tyc je jedním z nejosobitějších českých filmových režisérů. Má za sebou snímky jako Vojtěch, řečený sirotek, Smradi nebo Žiletky, celou řadu televizních filmů a dokumentů, videoklipů, a za tehdejší Československo byl vyslán do boje o Oscary s prvním ze jmenovaných filmů. Malé oslavy jsou jeho pátým celovečerním filmem. Námět a scénář pochází z pera Slaveny Liptákové (Květ sakury, Zostane to medzi nami), za kameru Tyc postavil zkušeného Mira Gábora (Příběhy obyčejného šílenství, Rok ďábla, Oběti a vrazi, Knoflíkáři). V hlavních rolích se představí Tereza Nvotová, Anna Šišková a Boleslav Polívka. Film vznikl v koprodukci ALEF Film & Media Group, MIRACLE FILM, TV a Carlo D´Ursi Produzzioni, a dálších společnosti: Filmové ateliéry, Česká televize, Emita Invest a UN Film. Film vznikl za podpory Ministerstva kultury Slovenské republiky, Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, evropských fondů Eurimages a Media. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkové zhodnocení 1. filmové noci - Brno.____Označil bych to spíš jako komorní drama, ve kterém některé části narace nejsou zcela dotažené anebo jsou prostě jednoduše odfláknuté, drama postavené na dobrých hereckých výkonech, především neokoukané (a mnohem mlaději vypadající) Terezy Nvotové. Mimochodem - poznámka spíš pro pány - to byly alespoň podle mě nejhezčí ženská filmová prsa za hooodně dlouhou dobu. Ale jen kvůli tomu na to určitě nechoďte. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

V reálu asi příjemná Terezka Novotná v absolutně neradostném pohledu na realitu .. ovšem dost přikreslenou. Chtěl bych vědět, pro koho je tenhle film vlastně určen, protože sledovat tuhle depresivní nudu hodinu a půl, nedejbože za současné nekřesťanské vstupné, je mi záhadou. Díky jménu režiséra jsem udiven dvojnásob (Smradi se mi líbili, Vojtěch byl úžasný a Žiletky byli můj generační film). ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Lidi nekoukejte na ty český a slovenský filmy zadkem. Opravdu nechápu jaké kolikrát slabé komerční standarty jsou hodnoceny tak vysoce a jaké perly jsou naprosto nepochopitelně shazovány... Ach jo; Vyníkajícně zrežírované a zahrané drama lidí, kteří se proti své vůli ocitnou na dně. Věc, která může kdykoliv a kdekoliv potkat každého z nás a o tom jak se snažíme pomalu drápat zase nahoru. Rozhodně stojí za pozornost (vyzdvihl bych velice talentovanou Terezu Nvotovou) 85% / 5* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tereza Nvotová sice přesně vystihla dívku na hranici mezi dítětem a dospělostí, ale co je to platné, když jí scénář každou chvíli hodí nějaký klacek pod nohy. Ale ostatní postavy dopadly ještě hůř. Tento navzdory názvu převážně melancholický film má semtam jednotlivé silné scény, ale jako celek patří mezi ta méně vydařená filmová díla. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale měla jsem Tyce zařazeného k tomu lepšímu u nás, po tomto výtvoru už ne. Strašné nepředstavitelně moc. Toporné dialogy k smíchu, přirozenost "herců" k nenalezení. Netuším, o čem to bylo, ale závěr byl úžasný. SPOILER: Ty můžeš za smrt kámoše, tak já ti vezmu tvou plyšovou kachnu a praštím s ní o zem, to se ti ale pomstím. wtf? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Keď Yuri (Bolek Polívka) vezie Eda (Daniel Fischer) do nemocnice, odchádzajú z bytu na Budovateľskej ulici v Bratislave. Následne však môžeme vidieť, že sa vezú po Ružinovskej ulici smerom do centra mesta. Ak sa postavy nerozhodli spraviť si najprv okružný výlet po Bratislave, nedáva to zmysel, keďže sú tieto ulice od seba pomerne vzdialené. (GTS_PUNK)
  • V jednej zo záverečných scén, keď sa postavy vozia autom po Bratislave, sa striedavo objavujú na Prístavnom moste a Moste Apollo. (GTS_PUNK)
  • Film sa natáčal v Bratislave, konkrétne v častiach Rača a Petržalka. Takisto aj na prírodnom jazere v Plaveckom Štvrtku a v Brne. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama