Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina BSP (Bavíme se po práci) a hudební skupina Vltava vzpomínají na léta svého dětství na pozadí architektury EXPO Brusel 58 a dalších typických fenoménů. (Česká televize)

Recenze (13)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Před telkou sedí pes a panáček / s Míčem a Sklepáky se oba nudíme / proč jen být doma / když všechno smíme / ale Sklepáky / chcem veselejší vidět. Vltava klubající se teprv na hudební svět budiž, ovšem divadlo Sklep, to je jiná káva. Chtěl bych napsat černá a hořká, jak by se to k jejich neomaleným eskapádám hodilo, jenže tahle je totálně bez chuti .. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

To bylo teda ale veselý! Dokonce jsem jim odpustil i to, že je skutečnost občas předběhla. Tento ve stylu Barev života natočený dadadokument má potenciál vás vrátit do dětství, posunout do budoucnosti anebo jen tak lehce vystrčit mimo přímou časovou linii vašeho všednodenního života. Uvidíte kouzelné záběry stvoření, uvědomění, rekreační létání, šplhání do nebe, provoz trafiky, tremping, vysvětlení teorie relativity, pletení punčoch, Vánoce, kosmonauty a mnoho dalšího. Jednoduše nadčasový nebo lépe mimočasový dokument o české společnosti. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jak toto jen hodnotit. Jako vltavofila mě těší písně v zárodečném stavu, případně ty, které skupina nikdy nikde nevydala. Píseň o slapských víkendech má úžasnou atmosféru a závěrečná Raketa je také skvělá. Potěší ještě parodický hlasatel a jeho shrnutí seriálu. Ostatek je ale nudný a kromě pocitu melancholie nad zmizelými 60. nic nepřináší. Naprostá pecka je ovšem desetiminutovka s dilatací času a prostoru při relativistických rychlostech. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Boží! Devadesátky byly úžasné. Můj táta vždycky říkával, že je strašně rád, že zažil šedesátý léta. A to myslel ty naše, Dubčekovský pod taktovkou KSČ a ne ty britský nebo dokonce americký. Jestli každá generace má své nej období, tak já říkám, že u mojí generace to byly devadesátky. Naprosto svobodná doba. Otevřený svět, divočina, mantinely se teprve hledaly a v tomhle pučení a bujení se skvěle dařilo umělcům u hudebním kapelám. Sklepáci samozřejmě byli i před, teď si ale mohli konečně otevřít pusy na špacír (i když tu tendenci měli pořád). A tak nás v tomhle filmečku provedou retrospektivně obdobím pod bedlivým dohledem strany, který běžný pracující v každodenním shonu přestal vnímat. Ať již to bylo děcko s rudým pionýrským šátkem či dělník z továrny. Šedesátky byly ale i časem, kdy navzdory režimu vznikaly skvělé věci, design i architektura. A z toho všeho udělala tahle banda takový namixovaný průlet s písněmi skupiny Vltava. Z mládí Roberta Nebřenského až mrazí :-). A jestli jsem si něco zamiloval tak písničku Slapy s textem Tomáše Hánaka. No a Lemura Lepá (Lenka Vychodilová) no comment! :-) Já, ano já, a teď to přiznám veřejně, já  Kaliforňan jí už dob rádia Limonádový Joe miluju! Mimochodem tím prostředkem filmu o času a pohybu mne dokonale rozhodili ! :-)  Prostě borci tak jak je mám rád! Dávám za 4 silonové punčochy z Elite Vansdorf ! :-) * * * * ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ostravské studio tedy nebylo tak marné, jak jsem si myslel. Ono se řekne, jó Sklepáci - recesisti, infantilové. Ale kdo vám tohle dá, dámy a pánové? Vltava kongeniální (a "Nebř", ó ano Nebř!). Stajně tak kongeniální je vložený populárně naučný film o relativitě času. Po této bizarní nekonečné vsuvce nelze rozhodnout, zda nejsou právě tak autentické i ostatní proslovy v Míči, či zda naopak onen dokument nenapsali a nenatočili členové BSP sami. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama