Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (63)

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy dokument o velmi tazkom rozbiehani animovanych (pocitacovych) filmov, na ktore do roku 1995 neverilo ziadne studio a ani samotny George Lucas. Jedinym clovekom, ktory mal obrovsku trpezlivost bol John Lasseter a v tomto dokumente sa dozviete, ake tazke bolo natocit prvy celovecerny pocitacovy animak PRIBEH HRACEK (1995) a ake nasledky pre niektore studia mal jeho uspech po roku 1995. Samozrejme bude tu spomenutych daleko viac animakov... 08.01.2010 ______ Hudba: Jeff Beal +++ Rozprávač: Stacey Keach +++ ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Vydarený dokument o histórii jedeného z najznámejších tvorcov animovaných filmov. Začínali v podstate od nuly v dovtedy neznámom odbore - počítačovej animácii. No hneď už ich prvý celovečerný film Toy Story sa stal svetovou klasikou, aj keď ako sa dozvedáme z dokumentu vôbec to tak nemuselo byť a Toy Story to mal pekne na mále aby uzrel svetlo tohto sveta. Podľa môjho názoru čo film od Pixaru, to vynikajúci filmový kúsok. Myslím, že všetkým jeho filmom som dal minimálne 4*. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohled do "kuchyně" pánů vizionářů z Pixaru. Všichni se usmívají a chválí práci svých kolegů... a proč by ne? Mají být na co hrdí. Vděčíme jim nejen za Buzze s Woodym, ale také za Sullyho s Mikem, za Nema, za Remyho. Jejich díla už přes dvacet let hřejí u srdce generace diváků. No a když ve filmu vidíte, jak jsou pixarovské tvůrčí týmy plné sympaťáků milujících svoji práci, nemůžete tohle kouzelné studio nezbožňovat. P. S. Lasseter je génius a blázen zároveň. Divím se, že se s ním manželka nerozvedla :-). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se na to příliš těšil, ale moje očekávání zdaleka nebyla naplněna. První půlku jsem se nudil k smrti a druhá půlka jen stěží mohla dohnat to, co první nenabídla. Zpracování mi přišlo v první půlce zbytečně chaotické a neuspořádané, spousta ukázaných lidí, kteří se navzájem chválí, jak jsou super a jak milují dělat kreslené filmy, ale kdo z nich dělá co a o co se stará, to už nevím. Jediné, co mě zaujalo, je skutečnost, že Steve Jobs byl hlavním investorem do Pixaru a následně i většinovým vlastníkem akcií. Mrzí mě, že zde nebyla téměř žádná zmínka o Dreamworks jako jediném pořádném konkurenčním studiu v USA. Sestřihy z Pixarovských filmů jsou krásné, ale ty zde přece nehodnotíme. 60% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek, zobrazující, jak si tehdejší zkostnatělí "Disneyáci" podřezali větévku, aby si následně právě s těmi odříznutými navzájem zachraňovali krk. Asi tak o 200% zajímavější dokument oproti Waking Sleeping Beauty, jehož je Pixar Story více méně pokračováním. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama