Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humorná pohádka o dvou potomcích kouzelnického rodu a nezbedné princezně... Kdyby Spytihlav (V. Rašilov) věděl, jak princezna Fialinka (M. Zimová) ve skutečnosti vypadá, vůbec by ji z pekla nevysvobozoval. Jenže když ji uviděl mezi čerty, myslel si, že je princezna v přestrojení. A teprve když ji vrátil panu králi (V. Postránecký), zjistil, že je špatně vychovaná. A tak ji Spytihlav za ženu coby odměnu vůbec nechtěl. Jenže za ženu ji nechtěl ani Lucifer (V. Vydra), když mu ji vrátili do pekla. A tak musela zasáhnout Spytihlavova kouzelná tetička (J. Molavcová) a její kouzelný proutek. Kdo mohl tušit, jak to s princeznou dopadne… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Humor mám rád, ale inteligentní a ne takto humpolácký. Přehrávání Jitky Molavcové a snaha o vtipnost za každou cenu připomíná spíš Kameňák pro děti než pohádku. Prostě to byl nesmysl a jedině Postránecký byl vtipný i v situacích, které byly spíš trapné a ta princezna mi velmi připomínala Žilkovou, čím byla horší, tím víc. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Kouzelník, kterého nepřinesl čáp, ale dva havrani, obědvá chleba s dortem. A peklo existuje proto, že ho ještě nikdo nezrušil. "Slyšela jsem, že krávy mají v sobě mléko a to se z nich dá tak nějak vyždímat." Takže jsem se radovala, že se našla nějaká pohádka s letopočtem začínajícím dvojkou, která je vtipná a navíc originální a vkusná. Bohužel mně radost zkazily scény v pekle, které naopak hýřily nevkusností a nehumorností. Ale nakonec jich bylo docela málo a pohádka skončila opět mile a originálně, čímž si u mě jakžtakž zachovala tvář a tři hvězdičky. Mimochodem, Jitka Molavcová se do pohádek hodí výborně - jako rytířka z Trychtýřovic byla nepřekonatelná, jako Bílá paní správné strašidlo a zároveň i dáma, a tady jako stočtyřicetiletá kouzelnice velice roztomilá. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od Jitky Molavcové bych si chtěla nechat vyprávět pohádky, i když pořád zdůrazňovala jak je šíleně nepraktická. Považuju za velmi dobrý nápad, když všechny kouzelnické atributy jaksi dosluhovaly. To bylo celkem vtipné. Nejvíce byl vtipný ten stoleček, který se sám prostíral. Václav Vydra se jako nejvrchnější pekelník moc pěkně vyžíval. Určitě by měl být do takových rolí obsazován častěji. Na hercích bylo vidět, že se všichni dobře baví. Herecké obsazení se povedlo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dětem se někdy říká, že je přinesl čáp. Tebe přinesli havrani. Vzhledem k tomu, že ti havrani byli příbuzní nepraktické kouzelnice Evelýny, nebo nejméně jeden z nich, člověk se diví, že dítě z povijanu nevytrousili cestou. Ona její "nepraktičnost" je v pohádce roztomilá, ale mít ji doma, tak jí člověk raději přiváže ruce k tělu. Princezna je čertův vejlupek. Vlastně není, ani v pekle ji nechtějí. Král je rád, že některá kouzla fungují v podstatě špatně. ()

KarolMalina

všechny recenze uživatele

Seriózne a s prehľadom zobrazené fungovania vzťahov v robotníckom tíme a podniku v rovinách vertikálnej i horizontálnej. S vážnosťou i úctou a so zaujímavými situáciami a problémami. A hlavne bez zosmiešňovania, ktoré je tak typické pre dnešných filmárikov a režisérov, ktorí nemajú ani šajnu o reálnom živote väčšiny ľudí a v pracovných vzťahoch. Asi si dobre neuvedomujú v tom ich luxusnom odrezanom živote od bežných ľudi, tí sučasní chasníci, že bez robotníkov by si nevytreli ani ri.ť. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama